Review: OtterBox iPad mini Defender Case

De OtterBox Defender Case voor de iPad mini is wat ons betreft de beste en meest robuuste case die je kan kopen voor de iPad mini. De Defender Case zit verpakt in een blister verpakking met een haakje van metaal plus een hologram zegel die aangeeft dat je een origineel OtterBox product in handen hebt.

22

De verpakking is voorzien van een beknopte beschrijving met de belangrijkste functies van de OtterBox Defender Case.

3

In de verpakking tref je links een hi-impact schild van polycarbonaat aan plus de behuizing waar je de iPad mini in moet stoppen. De gele flyer is een handleiding die je in 7 stappen laat zien hoe je de case in gebruik moet nemen en de extra functies van het schild.

4

Links zie je dat het schild ook is voorzien van een uitklapbare standaard zodat je de Defender Case in 4 posities kan gebruiken.

5

De Defender Case is voorzien van een siliconen laag die schokken en klappen moet opvangen maar ook zorgt voor meer grip. Op de achterzijde is de case voorzien van de tekst OtterBox maar dat is niet storend. Voordeel van de protectie van de laag siliconen is ook dat je de iPad mini nu ook met het display naar beneden kan neerleggen zonder dat het display beschadigd.

6

Naast de siliconen laag zie je rechts de slagvaste polycarbonaat behuizing van de Defender Case waar de iPad mini in komt te zitten.

7

De slagvaste behuizing (thermisch gevormd membraan) van polycarbonaat met uitsparingen voor de camera, hoofdtelefoon, dock connector, volumeknoppen etc.

11

Als de iPad mini in de behuizing van polycarbonaat zit valt wel meteen op dat de dikte van je ultradunne iPad mini ineens 1,5 centimeter is geworden. Dat en het extra gewicht is het enige nadeel van de ultieme bescherming van de OtterBox Defender Case. Het extra gewicht plus formaat hebben wij niet als nadeel ervaren.

8

De behuizing is aan de binnenkant van de achterzijde voorzien van een interieur van schuim dat schokken moet absorberen en aan de voorkant zit een degelijke screenprotector.

9

Als de iPad mini in de behuizing van polycarbonaat zit klik je eenvoudig de siliconen laag op de behuizing. De uitsparingen van de microfoon, luidsprekers en de camera’s op de voor en achterzijde zijn niet voorzien van siliconen pluggen maar het schuifje voor de trilstand, hoofdtelefoon ingang en de dock aansluiting wel. De volume knoppen zijn voorzien van een twee goed voelbare knopjes van siliconen.

10

Het schild links kan je op de Defender Case klikken voor bescherming van het display maar dan neemt ook de dikte toe met 1 centimeter tot 2,,5 centimeter. Het schild is voorzien van 4 voetjes van rubber om stabiliteit te garanderen. Dit is vooral bij typen erg handig zodat je iPad niet kan wegglijden.

12

Over de kwaliteit van de Otterbox Defender Case zijn we zeer positief. Het gebruikte materiaal is van superieure kwaliteit.

14

Het schild is met de uitklapbare standaard alleen goed bruikbaar in landscape mode. De hoek van de twee standen is zeer bruikbaar. Typen gaat prima en een video of bijvoorbeeld een journaal terug kijken kijken via de andere hoek van het schild werkt ook zeer prettig.

De OtterBox iPad Mini Defender Case is zeer geschikt voor ouders met kleine kinderen, extreme werkplekken, op vakantie, op de camping, voor mensen die hun iPad mini wel eens laten vallen of gewoon om hem zonder na te denken in een tas of op tafel willen gooien. De drop test is al gedaan door een van de kids uit de buurt met vermoedelijke valhoogte van 1,2 meter. Op de case zat geen krasje en de iPad mini leeft ook nog. Zonder OtterBox case zou het display in ieder geval overleden zijn.

De OtterBox iPad Mini Defender Case kost € 59,99 en is te koop via Mobilefun.nl in zwart, roze of grijs. Bij MobileFun kan je ook terecht voor een ruim aanbod van andere iPad mini cases en accessoires.

end