Review: DODOcase HARDcover voor de iPad mini

DoDo1

De DODOcase HARDcover voor de iPad mini wordt met de hand gemaakt in San Francisco. De case is verpakt met slechts een strook van karton plus het DODO logo en de Nietzche tekst:

” It is my ambition to say in ten sentences what others say in a whole book.”

Nietzsches ambitie om in een tiental zinnen te zeggen wat anderen in een boek zeggen.

DODOcase

De DODOcase voor de iPad mini is geïnspireerd op de Moleskine notitieboekjes die gebruikt zijn door Ernest Hemingway, Picasso en zelfs Vincent van Gogh. De uitvoering is bijna exact hetzelfde alleen de beroemde tekst op de eerste pagina: “In case of loss, please return to…” ontbreekt. De DODOcase is meer van deze tijd en zelfs President Obama gebruikt een DODOcase voor zijn iPad 2 die hij heeft gekregen van Steve Jobs.

Vlak na de introductie van de DODOcase voor de iPad mini kon het wel een maand duren voordat je bestelling op de deurmat viel. Gelukkig verkoopt MobileFun ze ook en zijn ze vrijwel direct leverbaar voor €35,99.

dodo

In de DODOcase HARDcover voor de iPad mini zit een gebruiksaanwijzing van karton. De beschrijving is summier maar moet je wel even lezen. De DODOcase HARDcover is niet voorzien van een frame van bamboe maar van twee stickers waarmee je, je iPad mini vast plakt in de case. Dat klinkt enger dan het is en scheelt je een aanzienlijk bedrag met de duurdere variant ($64.95) met bamboe tray.

case

De voorste flap van de DODOcase werkt ook als als aan-/uitknop, net als bij de Smart Cover van Apple. De sluimerstand van je iPad mini wordt uit- of ingeschakeld als je de HARDcover opent of sluit. De DODOcase is ook te gebruiken als standaard als je bijvoorbeeld iets wilt lezen, zien of typen. Onder de twee witte strips zit een speciaal ontwikkelde lijm die je gebruikt om je iPad mini vast te plakken in de DODOcase. Als je de iPad mini uit de HARDcover haalt zijn eventuele lijmresten eenvoudig te verwijderen. Als je de DODcase toch weer gaat gebruiken maak je de twee strips een beetje vochtig om de plakkerigheid te herstellen en plak je de iPad mini weer in de case.

dodo01

De DODOcase is slank, lichtgewicht en ziet er chique uit. De compacte vorm van de iPad mini blijft in de DODOcase vrijwel behouden. Het zwarte elastiek is sterk en zorgt er voor dat de case niet onverwacht open kan gaan. De DODOcase is een minimalistische case met de look en feel van een hardcover boek die zorgt voor goede draagbaarheid en bescherming.

stand

Aan het elastiek ziet een stukje doorzichtig plastic wat je kan gebruiken om de flap van de DODOcase te borgen. Zo kan je de iPad mini gebruiken in landschapmode om bijvoorbeeld een video te kijken.

DoDo8

Aan de achterkant van de DODOcase zit een uitsparing voor de camera en is de case voorzien van het DODOcase logo plus tekst. Dit is niet storend.

dodoo

Op tafel in bijvoorbeeld het vergadercircuit ziet je iPad mini in een DODOcase HARDcover er chique uit. Je iPad mini blijft lichtgewicht omdat de case slechts 130 gram weegt. De DODOcase past in vrijwel iedere tas of jas en je iPad mini blijft goed beschermd zonder je zorgen te maken over  krassen en deuken. Het exterieur van de met de hand gemaakte DODOcase is via traditionele boekbind-techniek voorzien van Marokkaans doek met aan de binnenkant een bekleding van rood, donkergrijs of blauw. Het DODOcase label aan de binnenkant is een Ex Libris label en toont de echtheid van het product.

De DODOcase HARDcover voor de iPad mini is te koop bij MobileFun voor €35,99. Voor het meest actuele aanbod iPad mini accessoires raadpleeg je deze pagina.

DoDo6