MobileMac review: MicFlip de eerste omkeerbare Micro USB-kabel die net zo handig is als een Lightning kabel

Vorig jaar zagen we de introductie van de MicFlip van WinnerGear op crowdfunding website Indiegogo. De eerste Micro USB-kabel die je aan twee kanten kan gebruiken. Zeg maar de techniek van Apple’s Lightning kabel in een Micro USB stekker.
werking
De IndieGogo-funding om de Micro USB-kabel ook daadwerkelijk in productie te nemen was binnen één dag rond en inmiddels is de MicFlip ook ruim op voorraad. Een briljante vinding van WinnerGear die zorgt dat je al je electronica met een Micro USB-aansluiting nu eindelijk kan gebruiken zonder te priegelen. Je hoeft dus niet meer te kijken of de Micro USB-stekker wel goed in de aansluiting past en dat scheelt een hoop ergernis.

WinnerGear stuurde ons een MicFlip voor een review die je hieronder kan lezen. De MicFlip ontvang je als brievenbus post in een enveloppe en verzenden is gratis. De MicFlip Micro USB-kabel kost $19,95 en verzenden naar de Europese Unie duurt maximaal 5 dagen.
micflip11
De MicFlip micro USB-kabel zit met twee witte tie-wraps vast op een stukje karton met opdruk. In deze review zie je de zilverkleurige versie maar de Micro USB-kabel is ook te koop in zwart/rood of goud.
micflip2
De kern van de kabel is omhuld met gevlochten nylon draad wat stevig is maar wel kan gaan rafelen of pluizen als het beschadigd raakt. De kabel is wel gemaakt van duurzaam materiaal. De MicFlip micro USB-kabel is verkrijgbaar in 3 verschillende kabellengtes van 20 centimeter, 1 meter en 2 meter.
micflip3
De omkeerbare micro USB-plug en de standaard USB-aansluiting aan de andere zijde zijn verguld (Gold plated) om een optimaal contact te garanderen. De pluggen zijn keurig afgewerkt en omhuld met aluminium. Op de pluggen staat de M die verwijst naar het MicFlip-logo.
micflip4
Bij het zien van de MicFlip micro USB-plug zal de uitvinder van de originele Micro USB aansluiting zich vast een paar dagen niet lekker hebben gevoeld. Als je de eenvoud ziet waarmee de plug omkeerbaar is gemaakt is het natuurlijk een beetje dom dat dit niet meteen standaard was bij de introductie van de Micro USB-kabel in 1870.
micflip5
Als je een aardig fototoestel hebt zoals bijvoorbeeld de Fuji X-T1 dan weet je dat het aansluiten van de standaard Micro USB-kabel altijd een beetje eng is. Het voelt niet lekker omdat je eigenlijk nooit 100% zeker weet of je de kabel wel goed in de Micro USB-poort stopt. Het is niet goed zichtbaar en als je de kabel doordrukt voelt het ook niet helemaal lekker. De MicFlip lost al die problemen op.
micflip6
De MicFlip Micro USB-kabel past prima in vrijwel elke USB-poort en is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die electronica in huis heeft met een Micro USB-aansluiting. We hebben de MicFlip kabel een week lang extreem misbruikt door de kabel vaak te buigen, knakken, strak op te rollen en vaak te gebruiken en dit heeft geen enkele invloed op de werking van de kabel. Wat we wel een beetje vreemd vinden is dat de standaard USB-aansluiting aan de andere kant van de briljante kabel nog steeds maar op één manier in de usb-poort van een oplader of Mac gestopt kan worden.
micflip7
De MicFlip Micro USB-kabel is compatibel met alle devices met een Micro USB-aansluiting. De zeshoekige connector maakt de Micro USB-aansluiting aan twee kanten bruikbaar en lijkt daarmee ook een beetje op een USB-C aansluiting. De prijs van $19,95 inclusief verzendkosten is een keurig bedrag voor een kabel van deze kwaliteit.
micflip8
De rood met zwarte MicFlip Micro USB-kabel is op dit moment in de aanbieding als je er twee koopt. Je betaald dan nog maar €30.