MobileMac review: het zeer betaalbare vintage JisonCase horlogebandje voor je Apple Watch

Bij Apple kan je een klassiek horlogebandje van kalfsleer bestellen voor zo’n €169,00 en als je een keer echt gek wil doen dan zijn er zelfs Hermès-bandjes voor je Apple Watch die zo’n $1100 kosten. Leuk maar voor de meeste mensen toch net iets teveel van het goede voor een leren bandje voor je Apple Watch. Als je een betaalbaar leren bandje zoekt voor je Apple Watch dan kunnen we je de horlogebandjes van JisonCase aanraden.

Ze zijn in Nederland online via webwinkels te koop voor bedragen tussen de €69,95 en €49,95 maar wij kwamen ze al voor de helft tegen op Marktplaats. De horlogebandjes worden net als die van Apple met de hand gemaakt in China maar bij JisonCase hebben de bandjes geen hippe namen maar gewoon een nummer. Wij bestelden de 42mm JisonCase JS-AW4-06A genuine leather wrist band.
JisonCase-review1
Via Marktplaats betaalden we slechts €27,50 plus €2,19 verzendkosten aan verkoper Maarten voor het JisonCase bandje. Het duurde een week om het bandje via de post te ontvangen maar uiteindelijk plofde er onlangs een bubbeltjes envelop op de deurmat met het JisonCase horlogebandje wat verpakt zit in een doosje van karton met een kijkvenster van plastic.
JisonCase-review-2
Na het openen van het doosje troffen we niet alleen het bandje aan maar ook een beknopte gebruiksaanwijzing plus een schroevendraaier. Die hebben we voor onze 42mm Apple Watch Sport niet nodig gehad.
adapters
Je kan de bijgeleverde en de vooraf bevestigde adapters van metaal voor het horlogebandje met de bijgeleverde schroevendraaier openen of verstellen. Gezien de minuscule onderdelen op de bovenstaande 3D afbeelding lijkt ons dat niet verstandig.
JisonCasereview3
In de Verenigde Staten is het JisonCase bandje inmiddels op veel websites verkozen tot het beste en mooiste 3rd party horlogebandje voor de Apple Watch met inmiddels een vintage cult status. De prijs helpt daar natuurlijk ook aan mee en we moeten zeggen dat we het bandje tijdens het uitpakken meteen al positief beoordeelden. De kwaliteit is redelijk goed en we snappen best dat je voor meer geld ook beter leer koopt maar dit vintage bandje is prima.
JisonCase-review4
Het bevestigen werkt simpel. Hou de ontgrendelingsknop op de achterzijde van de Apple Watch ingedrukt en schuif het standaard sport bandje zijwaarts om het te verwijderen. Schuif vervolgens het JisonCase bandje in de Apple Watch totdat je een klik voelt en hoort.
JisonCase-Apple-Watch
Een 42mm Apple Watch Sport met het JS-AW4-06A JisonCase bandje. Het bandje heeft een vintage uitstraling en ziet er prima uit. Je kan het bandje nog wat ouder maken door het een look te geven van geolied leer door het bandje even met olie in te smeren. Probeer eerst een klein stukje aan de onderkant en als het resultaat goed oogt kan je de rest doen. Door het bandje gewoon te dragen zal de kleur na verloop van tijd ook donkerder worden.
jisoncase
Het nadeel van spul uit China is dat je nooit weet of de stalen gesp van het horloge ook nikkelvrij is. Op de website van JisonCase kunnen we daar niets over vinden. Ze zijn daar vooral trots op het Premium Genuine Leather van het bandje voor de iWatch….
Jisoncase11
Het bandje heeft dezelfde lengte als het standaard bijgeleverde bandje van je Apple Watch en is gemaakt van goedkoop maar goed leer. Alle bandjes worden met de hand gemaakt en daarom kan JisonCase ook een goede kwaliteit garanderen plus één jaar garantie.
stiksel
Het enige nadeel wat wij konden vinden aan het JisonCase bandje is een stiksel aan de onderkant van het horlogebandje. Die is afgeknoopt op een punt waar hij steeds in de huid van de onderkant van je pols drukt. Na verloop van tijd zal dit wel minder worden maar het irriteert. Dat is volgens ons ook het enige verschil tussen een goedkoop en een wat duurder horlogebandje. De stiksels van het horloge zijn overigens stevig en goed en voor de rest keurig afgewerkt.
1
Voor net iets minder dan dertig euro koop je een prachtig vintage JisonCase bandje wat door gebruik op den duur alleen maar soepeler en mooier zal worden. Vergelijkbare horlogebandjes zijn bij Apple vijf maal duurder en de JisonCase bandjes zijn ook online te koop maar dan betaal je al gauw €49,95 in plaats van €27,50 plus €2,19 verzendkosten via Marktplaats. We geven eigenlijk nooit cijfers in onze reviews maar van 1 (slecht) tot 10 (zeer goed) krijgt dit horlogebandje toch zeker een 8.