MobileMac review: het betaalbare NILO horlogebandje van geweven nylon voor je Apple Watch

Een van onze lezers attendeerde ons op het zeer betaalbare Apple Watch horlogebandjes assortiment van Watchbandjes-shop.nl. Ze verkopen 38mm en 42mm Apple Watch bandjes van rubber, staal, leer en nylon. De laatste categorie was voor ons nieuw en we kregen de kans om een 42mm nylon Apple watch bandje van NILO te testen in de kleur licht bruin/rood.
nilo-Apple-Watch1
Het nylon Apple Watch bandje ontvingen we in een keurig wit doosje van karton wat door de brievenbus past. In het doosje het licht bruine/rode nylon bandje wat verpakt zit in een eenvoudig plastic zakje. Het NILO bandje kost € 44,95 en lijkt qua vormgeving veel op de nylon Apple Watch bandjes van Apple alleen is de prijs dan € 59.
nylon-Apple-Watch-bandje
Het NILO bandje in de kleur licht bruin met een rode wave lijn is gemaakt van nylon. Het bandje is goed afgewerkt en voelt degelijk aan. De sluiting is gemaakt van mat zilverkleurig metaal.
nylon-bandje-apple-watch
De binnenkant van het Apple Watch bandje is ook licht bruin maar met een blauwe wave lijn afgewerkt. De bevestigingspunten van het horlogebandje zijn van bruin kunststof gemaakt. Het materiaal is licht flexibel maar voelt wel degelijk aan.
1
Apple noemt ze lugs, deze punten moeten goed vastklikken in de uitsparing van je Apple Watch anders bestaat de kans dat je, je Apple Watch verliest. Als je een bandje gaat wisselen moet je tijdens het monteren een duidelijke klik horen. De lugs zijn voorzien van 3 zwarte rechthoekige dopjes van rubber. Het middelste rechthoekige dopje is aan de onderkant van ijzer en dient als klikmechanisme om het bandje te zekeren. Het is perfect uitgelijnd met het knopje van metaal aan de onderkant van je Apple Watch.
apple-watch-nylon
Het bandje met de gesp heeft een lengte van 15,5 centimeter. De onderkant van het bandje is 22 centimeter. Het standaard sport bandje is wat langer maar zoals je op de bovenstaande foto ziet ook wel erg saai.
nylon-bandje
Qua lengte is de pasvorm prima en is het bandje te gebruiken voor zowel mensen met een dunne als een dikke pols van 145 tot 215 mm. Als de bevestiging van het bandje in het horloge zit is het verstandig om dit nog even goed te controleren.
apple-watch-nylon-bandje
Door het NILO bandje krijgt onze Apple Watch Sport weer een nieuwe frisse uitstraling. Het standaard Sport bandje van elastomeer is in de zomer al gauw net iets te warm en het nylon bandje kan net iets beter “ademen.”
2
Het bandje heeft een prettig draagcomfort en de sluiting werkt zoals je dat gewend bent van de klassieke bandjes van horloges uit vervlogen tijden. Qua gewicht wijkt het niet veel af van het standaard Sportbandje en het duurt ongeveer een dag voordat het bandje zich helemaal naar je pols heeft gevormd. De uitsparingen voor de gaatjes van de gesp zijn goed en niet te groot.
3
Hierboven een vergroting van het NILO bandje. Wat opvalt is dat het nylondraad goed is geweven en dat er alleen een plakrand zichtbaar is bij de sluiting waar de twee bandjes samen komen. Er is gebruik gemaakt van nylon van een goede kwaliteit. Toch zal het nylon op den duur iets gaan rafelen of pluizen. Dat ligt niet aan de kwaliteit van het materiaal maar aan de manier waarop je met een bandje omgaat. Als je dus een terras gaat aanleggen met je Apple Watch en dit bandje zal je wat sneller pluisjes gaan zien.
NILO-Apple-Watch
Het bandje van geweven nylon bestaat uit honderden draden van nylon die zijn samengeweven tot een wave patroon. Er zijn meerdere lagen nylon draden gevlochten tot een geheel. Het voordeel van dit bandje is dat het prettig aanvoelt in de zomer maar natuurlijk ook in de winter.
4
Het nylon Apple Watch bandje van NILO is via deze link te koop voor slechts € 44,95. Het 42mm nylon bandje is ook verkrijgbaar in de kleuren blauw, grijslicht bruin/blauw, paars, roze en zwart. De NILO bandjes voor de 38mm Apple Watch kan je hier vinden. Bij de Watchbandjes-shop.nl verkopen ze nog veel meer betaalbare horlogebandjes en andere accessoires voor je Apple Watch.

Binnenkort publiceren we nog een uitgebreide review van het spacezwart milanees bandje wat bij Apple € 229 kost maar bij Watchbandjes-shop.nl slechts € 44,95.

Update: na een aantal weken het NILO bandje te hebben gedragen viel hij ineens spontaan uit elkaar. De sluiting is van het bandje afgevallen waardoor onze Apple Watch op het asfalt belandde. De details zullen we je verder besparen. We hebben dit op 8-08-2016 gemeld  bij de Watchbandjes-shop maar niks meer vernomen. Vandaar dat we deze review updaten. Goedkoop is in dit geval duurkoop of hebben we gewoon pech gehad?
Nilo Apple Watch bandje