MobileMac gaat alleen nog maar reviews publiceren

Op MobileMac hebben we wel vaker aangegeven dat wij er klaar mee waren, klaar met dat bloggen wat we al sinds 2007 vrijwel dagelijks doen. Dat gebeurde in 2011 maar ook in 2014. Twee momenten dat we de stekker eruit wilden trekken maar waarop wij van onze vaste lezers toch behoorlijke kritiek kregen om dat vooral niet te doen. Die vaste lezers weten inmiddels ook dat we dat wel doen tijdens onze vakanties en dat bevalt eigenlijk best goed.

Schrik niet we gaan niet op sabbatical en ook geen wereldreis maken maar de dagelijkse updates over Apple hardware en aanverwante geruchten, accessoires en software gaan we vaarwel zeggen. Zoals we al eens eerder schreven zijn er eigenlijk 2 actuele websites om prima op te hoogte te blijven: MacRumors en 9t05Mac. Als je geen Engels kan lezen dan kunnen we je natuurlijk ook het Nederlandse Apple instituut iCulture aanraden. Voor de rest kan je het in Nederland wel vergeten want de rest schrijft alles 1 op 1 over of is altijd te laat.
iPhone 7
Dat waren wij vaak niet en regelmatig konden we je (vooral) in de ochtend voorzien van de laatste actuele updates die je daarna ook weer vrij snel op andere websites kon lezen. Dat gaan we niet meer doen omdat het zonde is van de energie. Die energie gaan we volledig stoppen in onze reviews want dat is content die onze lezers zeer waarderen blijkt uit een analyse van het afgelopen jaar.
logo
Daarmee zijn we ook helemaal klaar met de al die geruchten en andere aannames over nieuwe Apple hardware. Allemaal geneuzel die vaak toch onjuist blijkt te zijn. Net zoals nu, inmiddels weten we al maanden hoe de derde generatie iPhone 6 eruit gaat zien. De grote vraag is natuurlijk of de nieuwe iPhones helemaal waterdicht zijn. Dat je er foto’s en video mee kan maken,  er de weg mee kan vinden en dat hij sneller is, is bijzaak.
12 inch MacBook
Laatst kreeg ik ook de vraag wat nu de best gelezen berichten zijn op MobileMac. Om heel eerlijk te zijn maakt ons dat echt helemaal niets uit om de simpele reden dat we niet commercieel werken. Of er nou 500 mensen op een dag langskomen op MobileMac.nl of 30.000. Een top bericht was ongetwijfeld het verhaal over de afbeelding van de schematische blauwdruk van de iPhone 5 die we op 30 mei 2012 exclusief in onze inbox mochten ontvangen. Bijzonder maar diegene die de blauwdruk stuurde, stuurde de blauwdruk van de iPhone 6 daarna toch maar naar 9t05Mac omdat hij inmiddels ook wel begreep dat de onofficiële harde kern van de Apple media exposure daar ligt en niet bij ons.
blauwdruk
Is dat alles? Nee er zijn honderden berichten zoals het verhaal over een Nederlandse iPhone 3G die spontaan in brand was gevlogen, de bijzondere review van de iPad 2 maar ook de journalistieke pionier @WOL die in 2015 met een iPhone 6 live in het NOS Journaal ging. Rugzak journalistiek waar we in Nederland in 2009 al over schreven.

Zo hebben we als MobileMac inmiddels al bijna 6000 berichten gepubliceerd maar who cares? Daar zitten soms verhalen tussen die erg goed gelezen zijn. Zoals onze exclusieve rondleiding in de Haagse Apple Store of de uitgebreide review over de GoPro Session die zelfs zo goed gelezen is dat ze er bij GoPro hoofdpijn van kregen.
GoPro-hero-4
Voor ons een moment dat je als niet commercieel mini blogje toch best serieus wordt genomen. Die signalen kregen we natuurlijk ook wel eens via echte insiders bij Apple maar daar mogen we helaas niets over zeggen. Niet omdat we dat niet durven maar omdat er anders mensen hun baan kwijtraken.
retina
Het voordeel van niet commercieel is dat je alles kan zeggen. Op sommige andere blogs zie je dat niet terug omdat het ten koste gaat van de clickbait aan advertentie inkomsten. Daar hebben wij geen last van.

Het enige waar we toch wel moeite mee hebben zijn doodsbedreigingen. In de afgelopen tien jaar is dat drie maal voorgekomen. Twee maal omdat we hard waren over Apple, denk daarbij aan kinderarbeid en het delven van grondstoffen via minderjarige kinderen. Ik heb daar nooit aangifte over gedaan omdat ik er vanuit ga dat er nog steeds mensen bestaan die uiteindelijk voor de rechter toch niet zo goed beseffen wat ze zeggen. Onlangs na publicatie van een artikel over de gay pride in Amsterdam ging het toch jeuken, zeg maar een soort van hunt them down gevoel. De aanleiding in het artikel laat ik in het midden en ging misschien wat ver maar de bedreiging was fors. Afgelopen tijd was dat ook stof tot nadenken: aangifte doen of toch gekkies? Ik hou het bij het laatste…

Op MobileMac vanaf nu dus alleen nog maar uitgebreide reviews over de dingen die wij goed genoeg vinden voor onze lezers. Geneuzel over een nieuw schroefje wat is opgedoken voor de iPhone 8 laten we vanaf nu echt over aan anderen. Tot slot zijn we altijd blij met ideeën en verzoeken voor onze uitgebreide reviews. Via het email icoontje rechtsboven zijn we direct te bereiken.
mm