GoPro CEO geeft toe dat de introductie van de GoPro Session een blunder was

Het gaat niet goed met GoPro, volgens CEO Nick Woodman komt dat door de lancering van de GoPro Session. Consumenten moesten daar eerst €419 voor betalen maar inmiddels in de Session afgeprijsd naar €219. Zoals we al eerder schreven maak je daar geen vrienden mee.

Op MobileMac hebben we al regelmatig geschreven over deze blunder van GoPro en de CEO van GoPro geeft nu ook publiekelijk toe dat het zijn beslissing was om de GoPro Session in eerste instantie te verkopen voor een veel te hoog bedrag. GoPro paste vervolgens de prijs van de Session twee keer aan van €419 naar € 329,99 en in december 2015 naar €219.

We geven toe dat de Session voor dat geld een prima action camera is. Sinds de laatste software update is de GoPro Session ook iets beter geworden maar wat nu blijft hangen bij consumenten is dat GoPro eerst een camera voor een hoog bedrag introduceert en na enkele maanden de prijs halveert. Dat is niet zo handig en aandeelhouders zijn niet blij omdat GoPro door die stunt ook niet genoeg omzet heeft weten te halen in het vierde kwartaal van 2015. Het aandeel daalde gisteren met 23.34% zodat je kan spreken van een koersval.
GoPro aandeel
Doordat de inkomsten van GoPro in het vierde kwartaal van 2015 nogal tegenvielen kondigde het bedrijf gisteren aan dat ze 7% van het personeel gaan ontslaan. Gevolg was een koersval op de beurs zodat het aandeel GoPro bijna 25% in waarde daalde. Het is dus hoog tijd dat GoPro met iets nieuws komt anders gaan aandeelhouders hun geld in iets anders investeren.

Onze uitgebreide review over de boosdoener van de koersval van GoPro, de GoPro Hero4 Session kan je hier lezen. We citeren nog even een stukje uit onze review uit augustus 2015:

“wij gokken dat de CEO van GoPro inmiddels meer geeft om het aandeel GoPro op de beurs dan de kwaliteit van de camera’s die hij verkoopt en dat is toch best jammer”.

De koersval komt natuurlijk ook door het uitblijven van de introductie van de GoPro Hero 5 en de drone waar GoPro aan werkt. Daar kan GoPro weer een hoop mee goed maken maar vooralsnog gaan er bij GoPro banen sneuvelen en dat is best triest omdat dat helemaal niet nodig was geweest als de CEO vorig jaar oude techniek in een veel te duur jasje had verkocht.
mini