De GoPro Hero3 Black Edition is een mini RED voor in je binnenzak en onder water

GoPro lanceerde vannacht 3 nieuwe camera’s. De White, Silver en de Black edition. De GoPro Hero3 Black Edition is het meest revolutionair want met deze camera is het mogelijk om 4K video op te nemen met 12fp of 2.7K met 30fps. Daarmee heb je bijna een RED voor in je binnenzak en onder water. Nieuw is ook de registratie van 1440p48/1080p60 en 720 p120. De 12 megapixel camera kan via de burst mode 30 foto’s per seconde maken.

Wi-Fi is bij alle nieuwe modellen standaard ingebouwd en bij de GoPro Hero3 Black Edition zit de Wi-Fi Remote er standaard bij. Met de gratis GoPro app kan je beelden live meekijken op je iPhone of iPad. De black edition heeft ook een verbeterde Pro Low-Light Performance zodat je ook video en foto’s kan maken bij slechte lichtomstandigheden.

Volgens de specificaties zijn de prestaties van de Black edition 2x zo goed in het donker . Enig nadeel wat we hebben kunnen vinden in de specificaties is het gebruik van microsd geheugenkaartjes.

Het verschil tussen de Hero3 White en de Hero3 Silver zit hem vooral in de fotokwaliteit van de camera, 5MP / 3 fps Burst mode versus 11MP / 10 fps Burst mode. De Silver en de White Hero3 zijn vanaf volgende week te koop. Op het vlaggenschip van GoPro, de Hero3 Black Edition moet je nog even wachten. Die is vermoedelijk pas eind november in Nederland verkrijgbaar. Tot die tijd kan je alvast kijken naar de eerste hands-on foto’s van de Black Edition. Een goede weergave van de mogelijkheden tussen de 3 Hero’s kan je hier zien.

Bestellen kan nu al via deze link. De prijzen voor de 3 nieuwe GoPro’s zijn vermoedelijk:

  1. GoPro Hero3 White edition vanaf € 249
  2. GoPro Hero3 Silver Edition vanaf € 349
  3. GoPro Hero3 Black Edition vanaf € 449
Nog niet overtuigd? Kijk dan even fullscreen en op 1080p (klik op tandwieltje) naar de onderstaande video.
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=A3PDXmYoF5U’]