WWDC brengt ons in ieder geval verbeterde (Retina) MacBook Pro en Air

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo weet te melden dat Apple’s Worldwide Developers Conference (WWDC) ons in ieder geval nieuwe MacBook Pro’s en Air’s gaat brengen die voorzien zijn van Intel’s nieuwe processor die gebaseerd is op de Haswell-architectuur. Belangrijkste kenmerk is dat de MacBooks daardoor niet alleen sneller worden maar ook zuiniger met energie omgaan. Kuo denkt ook dat de non-Retina MacBook Pro modellen, vooral de 13-inch versies voorlopig nog wel even te koop zullen zijn omdat de non-Retina Pro’s nog steeds goed verkocht worden:

Contrary to our previous projection, we now think Apple will continue to make the MacBook Pro alongside the MacBook Air and Retina MacBook Pro because the 13” MacBook Pro remains the most popular product in the MacBook line. Also, there is still demand in emerging markets, where Internet penetration isn’t advanced, for optical disk drives.

De non-Retina MacBook Pro’s en de nieuwe MacBook Air’s zullen vlak na 10 juni al in de winkel liggen maar de Retina modellen hebben meer tijd nodig vanwege enkele knelpunten in het productieproces van de displays. Het is op dit moment ook onduidelijk of de MacBook Air een Retina display krijgt. De kans is niet groot vanwege de dikte van de Air en vanwege de extra kosten.

De introductie van de nieuwe MacBooks zal plaatsvinden tijdens een keynote op de jaarlijkse WWDC en die is dit jaar op 10 juni.

mbpro