Loonslaven klungelen zo’n 35 minuten per dag met hun pc

Vanmorgen kwam de bevestiging van wat veel Mac gebruikers al jaren weten, uit onderzoek van de Universiteit Twente blijkt dat de economische schade door computerproblemen wordt geschat op 19 miljard euro per jaar. Werknemers verdoen gemiddeld 8% van de werktijd die ze achter een pc zitten met ‘gepruts’ aan een computer. Per uur gaat er volgens de onderzoekers 4,5 minuut verloren. Dat is op een werkdag al gauw 36 minuten.

Dat tijdverlies komt voor 50% door gebrek aan digitale vaardigheden van de werknemer zelf maar de andere 50% komt door slecht werkende (Windows) computers en software.

Managers zijn  zich nauwelijks bewust van het productiviteitsverlies. Dat verbaasd ons niets want die werken vaak al wel met een Mac en laten de loonslaven op de werkvloer lekker prutsen met een goedkope Windows PC. Dat ze beter een Mac hadden kunnen kopen voor hun werknemers om ze productiever en probleemloos te laten werken is dus nu wetenschappelijk aangetoond met het onderzoek van de Universiteit Twente.