Wanneer gaat Apple de “antieke” MacBook Air updaten?

Nu Apple de lancering van de nieuwe iPod lijn achter de rug heeft staat ons nog het jaarlijkse MacBook update feestje te wachten in oktober of november. De MacBook Pro’ s hebben in het voorjaar nog een update gehad en wat dat betreft loopt Apple bijna gelijk met de introductie van de nieuwe collecties in de mode industrie volgens 9to5Mac.

Er is een uitzondering de MacBook Air, na de lancering in 2008 was de laatste update in juni 2009. Geen noemenswaardige want de Intel Core 2 Duo processor van de Air kreeg slechts een snelheids upgrade van 1.86 GHz naar 2.13 GHz en een betere NVIDIA GeForce 9400M videokaart. De prijs van de MacBook Air zakte wel iets en sindsdien bleef het stil in Cupertino.

De verwachting was dat Apple in juni een nieuwe MacBook Air zou gaan lanceren maar door de komst van de iPad lijkt dat nu verschoven te zijn naar oktober of november. Volgens geruchten krijgt de nieuwe MacBook Air een 11.6-inch display en een Intel Core i-serie processor aan boord die zeer weinig energie verbruikt. De nieuwe MacBook Air zal nog dunner en lichter zijn dan zijn voorganger en is vooral bedoeld voor de huidige MacBook Air gebruikers.

De MacBook Air is vooral populair bij zakelijke gebruikers. Als Apple dit jaar nog een nieuwe MacBook Air gaat introduceren dan worden er dit jaar nog zo’n 400.000 MacBook Airs verkocht volgens analisten.

Wij zijn ook benieuwd of er nu ook een 3G functionaliteit in de MacBook Air zal zitten en een accu die langer meegaat dan de huidige 3 uur, terwijl Apple opgeeft dat je er 5 uur mee kan werken. Het opladen van de accu van de huidige MacBook Air blijft een drama. Het duurt een 8-urige werkdag om de accu weer volledig op te laden.