Upgrade je oude MacBook of MacBook pro uit 2008 naar 8GB RAM geheugen

MacSales heeft iets leuks ontdekt waardoor eigenaren van de wat oudere MacBook en MacBook Pro’s uit 2008 het RAM geheugen kunnen upgraden naar 8GB RAM. Het gaat om een nieuwe EFI Firmware Update die tot nu toe nog niet is ontdekt.

Eind 2009 gaf Apple een EFI firmware update vrij om een raar zoemend geluid te verhelpen die soms bij sommige MacBook (Pro) gebruikers in de optische drive te horen was. Omdat deze updates automatisch verschijnen via de Software Update functie van je Mac is deze firmware update vrijwel ook meteen geïnstalleerd op de meeste MacBooks. Apple heeft daarna nog een update van de EFI firmware vrijgegeven die niet automatisch via de Software Update functie van je Mac te zien is. Met die update komt ook de mogelijkgheid om de MacBook of MacBook Pro te upgraden naar 8GB RAM als je gebruik maakt van Snow Leopard. Voorheen was die limiet 4GB. Met de huidige RAM prijzen een goedkope update waardoor je MacBook (Pro) weer een stuk sneller is.

De upgrade werkt alleen op de onderstaande modellen en als je Snow Leopard hebt geïnstalleerd:

  • MacBook 13.3″ 2.0GHz en 2.4GHz
  • MacBook Pro 15″ 2.4GHz
  • MacBook Pro 15″ 2.53GHz model met ExpressCard Slot (eind 2008)
  • MacBook Pro 15″ 2.8GHz model met ExpressCard Slot (eind 2008)

Of je MacBook compatible is kan je zien via Appeltje linksboven, Over deze Mac, Meer info en Modelaanduiding.

MacBook Pro’s met modelaanduiding: MacBookPro5,1 moeten gebruik maken van Opstart-ROM-versie: MBP51.007E.B05

MacBooks met modelaanduiding:MacBook5,1 moeten gebruik maken van Opstart-ROM-versie:MB51.007D.B03

Machines met een andere modelaanduiding hebben deze update niet nodig. Als je Opstart-ROM versie niet overeen komt met de bovenstaande nummers kan je de onderstaande EFI firmware update downloaden en installeren via de instructies.