Tips van de Amerikaanse geheime dienst om je Mac te beveiligen

De Amerikaanse geheime dienst, de NSA heeft een factsheet gepubliceerd voor medewerkers van de dienst om veilig gebruik te kunnen maken van Mac OS X 10.6  Snow Leopard. Van pottenkijkers moet de NSA natuurlijk niets hebben dus een van de eerste adviezen is om de iSight camera van een Mac door een Apple technicus  te laten verwijderen bij aankoop. Een stukje tape over de lens is niet echt veilig maar kan eventueel ook. Als je als NSA medewerker een Mac gebruikt met een functionerende iSight camera dan kan je ook het besturingsbestand van de camera verwijderen waardoor de meeste applicaties geen gebruik meer kunnen maken van de camera. Via audio kunnen “spionnen” ook veel oppikken en advies is om via de systeemvoorkeuren het geluid te deactiveren. Om er helemaal zeker van te zijn dat niemand meer iets kan horen geeft de NSA het advies om ook de audio driver voor geluidinvoer te verwijderen.

Een aantal tips in het document zijn voor iedereen bruikbaar zoals nooit mailen en surfen op het web via een Admin account, regelmatig software updates installeren, automatisch inloggen uitschakelen, beveiligen van je gebruikers map, gebruik de ingebouwde firewall, etc.

NSA medewerkers mogen geen gebruik maken van draadloos internet via WiFi en het advies is om Bluetooth en AirPort uit te schakelen maar nog beter om de modules door een Apple technicus te laten verwijderen.

Bonjour verraad de aanwezigheid van een Mac op het netwerk en moet volledig worden gedeactiveerd. De Safari browser mag niet direct bestanden openen na het downloaden en Safari’s Java moet uitgeschakeld zijn om aanvallen van buitenaf te voorkomen.

Mocht je ook zo paranoïde  zijn dan zijn de NSA instructies hier te vinden.