Software Update kan de meest voorkomende varianten van de Flashback-malware verwijderen

Zoals we eerder deze week al schreven werkte Apple aan een Java-beveiligingsupdate die de Flashback-malware kan verwijderen. Die update is nu beschikbaar via de software update functie van je Mac. Alleen worden we niet heel blij van de beschrijving bij die update. Er staat namelijk ‘dat de meest voorkomende varianten’ van de malware worden verwijderd.

De update zorgt er ook voor dat de Java-webplugin, Java-applets niet automatisch laat uitvoeren. Met deze Java-beveiligingsupdate worden de meest voorkomende varianten van de Flashback-malware verwijderd. Gebruikers kunnen de automatische uitvoering van Java-applets weer inschakelen via het programma Java-voorkeuren. Als de Java-webplugin detecteert dat er gedurende langere tijd geen applets zijn uitgevoerd, worden Java-applets opnieuw uitgeschakeld.

Meer informatie over de update kan je hier lezen.

Afgelopen week was er veel onrust over het Flashback Trojaanse paard wat al meer dan een 600.000 Macs heeft geïnfecteerd. Het trojaanse paard inclusief nieuwe varianten blijkt al meer dan twee maanden te bestaan. Apple werkt ook samen met internetproviders om het lek te dichten door de servers die de Flasback malware gebruikt offline te halen.