Review: Thule Gauntlet Sleeve voor de 11 inch MacBook Air

Thule is een bedrijf wat ik vooral kende van de Milošević skiboxen, roof racks, trailers, trekhaken en fietsdragers. Bij het zien van de fietsdragers van andere fabrikanten heb je tijdens het passeren altijd het idee dat de fietsen elk moment door je voorruit naar binnen komen maar de hulpmiddelen van Thule zien voor een leek robuust en betrouwbaar uit. Zo ook de MacBook Air sleeves en de rugzakken die Thule maakt.

Wat het eerste opvalt is de garantie periode van 25 jaar (mits op voorraad) die je krijgt op de meeste Thule producten. Zo ook op de Thule Gauntlet Sleeve voor de 11 inch MacBook Air die we getest hebben. De sleeve lijkt op een grote enveloppe die je afsluit met klitteband. De sleeve is gemaakt van EVA-foam wat afgewerkt is met waterafstotend (coating) materiaal. De sleeve vangt stoten en waterdruppels goed op en de binnenkant van de sleeve beschermt je MacBook Air tegen krassen.

De sleeve is perfect gegoten zodat je MacBook Air er precies in past. De stiksels zitten verwerkt in het EVA-foam en zijn daarna gecoat zodat ze niet zichtbaar zijn. De onzichtbare, versmolten naden zorgen voor een goede waterwerende bescherming.

De blauwe Nylex-binnenvoering zorgt voor probleemloos in- en uitschuiven van je MacBook Air zonder krassen op te lopen.

De Thule Gauntlet Sleeve voor de 11 inch MacBook Air heb ik nu twee maanden in gebruik en hij bevalt prima. Vooral het gewicht, de eenvoudige manier om je MacBook Air in- of uit de sleeve te halen werkt goed maar ook de minimale dikte en het gewicht zijn erg handig in het dagelijks gebruik. De Thule sleeve is met een adviesprijs van €49,95 wel prijzig maar de garantie periode van 25 jaar overleeft de levensduur van je MacBook Air en zijn opvolger(s) ruim.

De Thule Crossover Sleeve voor de 11 of 13 inch MacBook Air is te koop voor €49,95 maar als je een beetje kan Googlen zagen we hem ook al voor €39,95

  • Technische specificaties:
  • Maat: 22.5×32.5×2.5 cm
  • Gewicht 0.2 kg
  • Materiaal Gegoten EVA-foam
  • Goede bescherming
  • Verkrijgbaar voor 11 en 13 inch Macbook Air