Review: 17 inch Rubi Black Knomo MacBook/Air/Pro tas

In de speurtocht naar een fatsoenlijke laptoptas komt er een dieptepunt waarbij een vrouw het opgeeft. Het aanbod laptop tassen, en vooral rugzakken, is volledig op mannen en kinderen gericht, tenzij je als vrouw nog een Oilily manie zou hebben of een hang naar Kipling aapjes… De tassen hebben allemaal een uitstraling waarbij bergschoenen niet opvallen maar een paar goede hakken raar afsteken.

Inmiddels is er veel veranderd in het laptop tassen landschap met de komst van het Engelse merk Knomo. Daar heeft men begrepen dat er ook vrouwen een baan hebben en een laptop mee willen nemen. En dan bij voorkeur in een tas, niet in een gepikte sleeve van manlief, die dan apart en vooral los weer in een ander tas-achtig iets mee moet. Tot nu toe was dat de dagelijkse realiteit, losse tas naast eigen “tas”, en natuurlijk naast school/gym- en hockey tas. Maar nu ben ik de gelukkige bezitter van een heuse laptop tas voor vrouwen waarbij het nog hoofdbrekens kostte om te kiezen uit het ruime aanbod! Ik val niet op hip of rood maar mocht dat de voorkeur hebben dan heeft Knomo ook aanbod. Verder is er keuze in type of stijl tas, leerkleur, (bruin is ook erg mooi), afmetingen en is er zelfs sprake van seizoenstassen!

Op DressMyMac.nl staat nauwkeurig omschreven welke afmetingen, kleur, prijs en levertijd de tassen hebben. Ook het proces van bestellen, betalen en leveren is helder. Nadat de keuze is gemaakt komt de tas per TNT Pakketservice keurig en stevig ingepakt thuis. Mijn tas de 17 inch Knomo Rubi Black is feest, heeft ruime afmetingen (ik ben 1.84 m.) en een roze voering!

Het laptop vak is zorgvuldig gevoerd met een doorgestikte foamlaag ter bescherming. Daarnaast zitten er in middenvak een ritsvak en open vakjes. In de goed gemaakte buitenvakken zitten ook vakjes en insteekvakken. Na enig proberen kan mijn hele standaard inventaris naadloos overgeplant worden naar de Knomo tas, blijven papieren ongekreukt, zit de iPhone (en Nintendo) veilig, sleutels apart, en zit de laptop in zijn eigen vak! De hengsels zijn lang genoeg om over de schouder gedragen te worden, ook een puspunt, en ze zijn stevig genoeg om boodschappen te doen in grote stadscentra alwaar het nog wel eens voorkomt dat iemand een poging doet de boel van je schouder te trekken.

De tas is uitgevoerd in een goede kwaliteit leer en is mooi zwart, niet glimmend en niet te dof. Het enige minpuntje aan de tas is de plaatsing van de ritsen. De ritsen lopen over de hele omvang van de tas maar zijn niet, zoals bij een redelijke damestas, verzonken in de tas of afgebiesd met leer maar  zijn nu een potentiele bedreiging voor je panty’s.

 

Verder kan de tas aangemeld worden bij Knomo voor een soort tracking device, mocht de tas kwijt raken of gestolen worden dan beheert Knomo het individule serie nummer en kan de tas dan weer “thuisbezorgen”. Daarnaast zit er een beschermzak bij de tas waarmee je deze stofvrij kunt opbergen in geval van vakantie of een taswissel. Dat laatste zal hier niet snel voorkomen.

Kortom DressMyMac.nl is een aanrader voor vrouwen die op zoek zijn naar een serieuze en vrouwelijke(!) Knomo tas waar zowel zakelijk alles in past maar die ook nog ruimte laat voor een pak koekjes en een Nintendo. De 17 inch Knomo Rubi Black is te koop via deze link voor € 284,95

Via DressMyMac.nl is het volledige Knomo assortiment te zien en te bestellen.

Technische details Knomo 17 inch Rubi Black :

  • Gemaakt van goede kwaliteit leer
  • Hoofdvak met ritssluiting
  • Buitenvakken blijven dicht via magneetsluiting
  • Intern compartiment met speciale vakken voor je iPhone en sleutels
  • Gewatteerd laptopvak met EVA schuim beschermt je laptop/ MacBook/ Air/ Pro
  • Knomo “ID-tracker” helpt bij het terugvinden van je Knomo wanneer deze zoek raakt
  • 2 jaar garantie
  • Afmetingen laptopvak: 400 x 30 x 270 mm