OS X Mountain Lion is vanaf 22 juli verkrijgbaar

Apple maakte eerder deze maand tijdens de WorldWide Developers Conference bekend dat OS X Mountain Lion in juli beschikbaar zal zijn via de Mac App Store. Gebruikers van OS X Lion of Snow Leopard kunnen upgraden voor slechts $19.99. Software ontwikkelaars mogen al wat spelen met een beta versie van OS X Mountain Lion maar de vrijwel definitieve GM versie is nog niet vrijgegeven. Dat is meestal een indicatie dat de software snel vrijgegeven zal worden.

Via een externe partij die voor Apple technische ondersteuning geeft komt nu het gerucht dat alle verloven (vacation black-out) zijn ingetrokken van 22 tot en met 29 juli. In die week zijn alle medewerkers hard nodig voor de desktop en portable divisie om ondersteuning te bieden voor een niet nader genoemd event.

De lancering van OS X Mountain Lion zal dus vermoedelijk op 22 juli plaatsvinden en de extra ondersteuning in die week zal vermoedelijk te maken hebben met nieuwe Apple hardware zoals een geheel nieuwe iMac of Mac mini. Vorig jaar viel de introductie van OS X Lion samen met de introductie van nieuwe MacBook Airs.