Ontwerp nu zelf je MacBook/Air/Pro stickers via iCustomize.nl

Via iCustomize.nl kan je niet alleen Macbook stickers bestellen maar ook vinyl stickers van je eigen ontwerp. Via de iCustomize.nl website stuur je een email met een afbeelding van je eigen ontwerp als bijlage met de gewenste afmetingen. Je ontvangt dan een offerte met een prijsindicatie. Is het ontwerp goed dan gaan ze bij iCustomize aan de slag en maken ze een zwart/wit vinyl sticker van hoge kwaliteit van je custom ontwerp. Op uitnodiging van iCustomize namen wij de proef op de som en stuurden we het onderstaande concept van ons MobileMac logo voor een 13 inch MacBook Pro.

sticker

Op dit moment kan je alleen zwart/wit stickers bestellen via iCustomize.nl zodat de iPad en de iPhone in ons custom MobileMac logo nu een silhouet tonen. Wat ons betreft ziet het er prachtig uit.

iCustomize

Naast de door ons ingezonden ontwerpen ontvingen we ook een paar voorbeelden uit het standaard assortiment plus een sticker met de naam van de auteur van dit artikel. Bij de stickers tref je een handleiding aan voor het bevestigen van de stickers. De sticker van ons eigen ontworpen custom MobileMac logo kost zo’n €10 maar grotere en ingewikkelde custom stickers waar veel vlakken uitgesneden moeten worden zijn iets duurder en kosten €15. Als je een persoonlijke sticker wil laten maken krijg je altijd vooraf een prijsindicatie van de kosten.

bulb

Voor het bevestigen van de sticker maak je, je MacBook schoon met een doekje om hem stofvrij te maken. Het witte papier trek je voorzichtig los van de sticker zodat de zwarte vinyl sticker op de doorzichtige folie blijft zitten. Daarna positioneer je de sticker boven de juiste plek en plak je hem vast. Na bevestiging veeg je eventuele lucht bubbels weg met een (bank)pasje. Als het allemaal goed oogt trek je de folie weg en zit de sticker op je MacBook. In het geval van ons voorbeeld een lamp.

bulb2

Als je de MacBook gebruikt licht de lamp op. In het plaatselijke internet cafe kreeg ik meteen meteen vragen over het lampje. De peer en banaan hebben we nog niet getest maar het effect zal het zelfde zijn. Het is ook het ideale middel voor bijvoorbeeld een TV programma waar het Apple logo niet getoond mag worden.

nieuwsuur

Via een eigen ontwerp zou Nieuwsuur nu ineens een oplichtende N als logo kunnen laten zien in plaats van een sticker die het programma nu gebruikt. Met een beetje creativiteit zijn er genoeg toepassingen te bedenken.

mobilemac

We hebben wel eens eerder MacBook stickers ontvangen (van een ander bedrijf) maar die scheurden al tijdens het bevestigen en de kwaliteit was zo slecht dat we de review nooit hebben gepubliceerd. Dat is bij de stickers van iCustomize niet het geval. De sticker van het MobileMac logo heeft een aantal kleine elementen (haren) die snel kunnen scheuren. Bij het verwijderen van de witte papier bleef de zwarte vinyl sticker keurig op het folie zitten. Het bevestigen van de sticker leverde geen enkel probleem op zoals luchtbellen (bubbels) onder de sticker.

mobilemac2

De stickers zijn gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit vinyl die niet glimmen maar mat zijn. We zijn zeer tevreden over het resultaat van ons custom MobileMac logo op een MacBook Pro.

verwijderen

We hebben getest of de stickers ook eenvoudig te verwijderen zijn en dat is het geval. De stickers zijn niet opnieuw te gebruiken of te verplaatsen als je ze verkeerd opplakt. De eerste dag na het plaatsen van de sticker moet je even voorzichtig zijn zodat de lijm van de sticker goed kan hechten.

Als je iets minder creatief bent zijn er ook kant en klaar standaard stickers te koop met prijzen die variëren van €6,95 tot €9,95. Hieronder zie je een indicatie van wat er te koop is via iCustomize.nl Van afbeeldingen van superhelden, ronde stickers die ervoor zorgen dat je Apple logo verandert in een ander icoon of met je naam, AppleHeads die je kan voorzien van je eigen tekst van maximaal 20 karakters, een algemene selectie of teksten. In de afgelopen periode zagen we dat er dagelijks steeds meer ontwerpen zijn toegevoegd aan de collectie zoals de Steve Jobs sticker en mocht je niets kunnen vinden dan kan je zelf ook iets ontwerpen. Binnenkort zijn er ook iPhone stickers te bestellen van je eigen ontwerp.

sticker2

Tot slot nog iets over de skull afbeelding bovenaan dit bericht. De afbeelding was voorzien van een grijze schaduw die door iCustomize perfect is weggesneden zodat de schaduw niet meer te zien is op de sticker. Een indicatie dat het echt handwerk is mocht je, je afvragen waarom een persoonlijk ontworpen sticker €10 kost. Ons idee achter de skull afbeelding was dat de ogen en de neus oplichten door het licht van het Apple logo.