Na Dixons geeft nu ook Apple Premium Reseller Amac consumenten 3 jaar garantie

Na Dixons geeft nu ook Amac consumenten 3 jaar garantie en het bedrijf is daarmee ook de enige Apple Premium Reseller in Nederland die dat doet. Deze garantie is alleen geldig voor consumenten en is niet van toepassing op zakelijke aankopen.

Amac is het tweede bedrijf in Nederland die de Apple garantie van 1 jaar zelf aanpast aan de wettelijke Europese garantievoorwaarden van twee jaar en daar nog een extra jaar bij doet. Net als Dixons vinden wij dat bijzonder klantvriendelijk en verwijzen we onze lezers voor aankoop van een Mac of iPad dan ook graag door naar de 22 Amac Stores of de Webshop.

Volgens Europese wetgeving moet Apple standaard twee jaar garantie geven, maar dat doet het bedrijf niet. Standaard krijg je 1 jaar garantie, als je na één jaar problemen hebt met Apple hardware moet je als consument gaan bedelen om de wettelijke garantie en krijg je het verwijt dat je dan maar Apple Care had moeten kopen. De afloop is vaak Russische roulette, je krijgt in ieder geval 1 jaar en daarna hangt het er vooral vanaf hoe mondig je bent of hoe goed je kennis is van het consumentenrecht. Als je jezelf ellende wil besparen koop je bij Dixons of Amac.

amac