Na de kruising van de iPad en de MacBook Air moet ook de MacBook eraan geloven

Apple heeft patenten verworven die mogelijk een kijkje geven in de toekomst van de MacBook. Sinds de samensmelting van de componenten van de iPad en de MacBook Air tot de nieuwe generatie MacBook Air hoef je geen deskundige te zijn dat de gebruikte technologie zoals flash geheugen in het voorjaar ook zal opduiken in de volgende generatie MacBook Pro’s. Uit een patent blijkt dat Apple ook ideen heeft om de MacBook te kruisen met de iPad.

Het beeldscherm schuift over het toetsenbord waardoor de MacBook ook te gebruiken is als iPad of OS X Lion tablet. Eerder doken er al geruchten op over een touchscreen iMac maar in oktober gaf Steve Jobs al aan dat het niet comfortabel is om zo’n groot touchscreen te gebruiken. Het gebruik van een touchscreen op een MacBook is vermoedelijk wel goed werkbaar.

Het idee van een notebook met touchscreen is overigens in 2001 al door Microsoft bedacht.

Uit een ander patent blijk dat Apple de aansluitingen van de toekomstige MacBook’s wil gaan verwerken in de MagSafe voeding. USB, HDMI, voeding, Ethernet en DVi poorten zitten dan niet meer in de MacBook maar ingebouwd in de adapter. Eigenlijk een super-hub met voeding wat als voordeel heeft dat je zeer smalle MacBooks kan produceren. Het onderstaande patent zou ook wel eens een kijkje in de keuken kunnen zijn van Intel’s optische kabel technologie Light Peak die Apple mogelijk al in het voorjaar gaat gebruiken in de nieuwe MacBook Pro’s. Light Peak is een optische kabel waarmee extreem hoge snelheden mogelijk zijn en vervanging van USB 3.0.