Massahysterie vanwege kwetsbaarheden in Apple-besturingssystemen die er al sinds 2012 in zitten

Het is altijd grappig om te zien hoe de media omgaat met de kwetsbaarheden in Apple-besturingssystemen. Als andere fabrikanten zoals Microsoft en Adobe ernstige beveiligingsproblemen patchen via updates lees je daar vrijwel niets over maar als het om iOS en OS X gaat is het nieuwswaardig genoeg om daar vrijwel dagelijks updates over te schrijven.

Het lek waar nu iedereen over schrijft bestaat, zover wij na kunnen gaan al sinds september 2012. Je moet het dus niet bagatelliseren omdat het om ernstige beveiligingsproblemen gaat en Forbes voegt er vandaag aan toe dat ook Mail, Twitter, iMessage, FaceTime en Apple’s software update in OS X kwetsbaar zijn voor het lek.

Het lek bestaat al jaren en wat eigenlijk nog gevaarlijker is dan het lek, is dat nu iedereen erover schrijft. Kwaadwillenden weten nu massaal dat OS X kwetsbaar is en het kan bijna niet anders dat Apple vandaag met een update komt om het lek te dichten. Tot deze OS X update is het dus verstandig om even geen gebruik te maken van onbeveiligde openbare WiFi netwerken.

macbook cc

Flickr foto: Creative Commons licentie by: Thomas Leuthard