Maak zelf eenvoudig een bootable USB stick met OS X 10.9 Mavericks

Als je meerdere Macs hebt waarop je het gratis OS X Mavericks wil installeren en niet elke keer 5,31 GB aan data wil downloaden dan is dit een goede tip. Benodigdheden een 8GB USB stick en het gratis DiskMaker X (donationware).

Via de App Store download je gratis OS X Mavericks. Het installatie bestand telt 5,31 GB aan data en komt in de map Programma’s te staan. Na het downloaden start de installer vanzelf en dat is ook het moment waarop je het bestand (Installeer OS X Mavericks) naar een mapje op je desktop moet kopiëren.  Als je dat niet doet verdwijnt de installeer na de installatie van OS X Mavericks en moet je het bestand van 5,31 GB opnieuw downloaden.

install

Download DiskMaker X via deze link. In je downloads folder tref je het DiskMakerX.dmg bestand aan. Klik er op en sleep de DiskMaker X applicatie naar je programma map. Open DiskMaker X . Klik op de laatste optie.

1

DiskMakerX zoekt zelf naar het installatie bestand van OS X Mavericks en vraagt of de gevonden versie de juiste is.

2

Naast de mogelijkheid om een USB installatie disk te maken kan je er ook voor kiezen om de installatie te doen via een ander opslagmedium. Kies voor een USB stick omdat dit veiliger is.

3

Daarna kan je de installatie disk nog een naam geven en krijg je nog een melding te zien dat de volledige disk zal worden gewist. Daarna moet je een administrator wachtwoord invoeren en maakt DiskMaker X een OS X Mavericks installatie disk. Na het kopiëren van de Mavericks bestanden van je desktop naar de USB stick zie je een melding dat de disk klaar is. Om de disk te gebruiken als installatie disk hou je tijdens het opstarten van je Mac de alt toetst ingedrukt en volg je de instructies.

disk