Is het nieuwe MacBook zo populair dat het al helemaal is uitverkocht of zijn er productieproblemen…

Het nieuwe MacBook is pas een week verkrijgbaar en nu al staat de levertijd in de online Apple Store op 4 tot 6 weken. Dat kan betekenen dat het nieuwe MacBook zo populair is dat hij nu al helemaal is uitverkocht of dat er productieproblemen zijn.

Dat wil niet meteen zeggen dat er problemen met het MacBook zelf zijn maar het ligt voor de hand dat Apple niet genoeg Retina displays voor het nieuwe MacBook heeft weten te bemachtigen. Een andere mogelijkheid is dat Intel problemen heeft met de productie van de 14nm geproduceerde Core-M processors. Het blijft giswerk omdat Apple officieel niet aangeeft waarom de levertijd ineens verschoven is naar één maand of meerdere weken.

We vernamen dat alle Apple Stores in de Verenigde Staten vorige week slechts 53 MacBooks per winkel hebben gekregen. 3 daarvan waren bestemd als demo model in de store zelf en de overige 50 voor de verkoop. Volgens een schatting waren er tijdens de lancering in de Verenigde Staten iets meer dan 13000 MacBooks beschikbaar maar die voorraad was al snel helemaal op. Daarop gingen potentiële kopers over tot de aanschaf van een MacBook via de online Apple Store en die voorraad is nu ook op.

De vraag blijft wel waarom Apple keer op keer niet aan de vraag kan voldoen na de introductie van een nieuw product. Bij de iPhone is het al jaren standaard maar door de gigantische vraag ook verklaarbaar. Bij de onlangs gelanceerde Apple Watch zien we die problemen ook omdat het om miljoenen stuks gaat. Waarom Apple zo weinig MacBooks beschikbaar had bij de lancering van vorige week blijft een raadsel.
macbook 2015