iLife’ 11 vanaf nu te koop als upgrade en gratis bij een nieuwe Mac

Steve Jobs presenteerde zojuist op het Special Event “Back to the Mac” iLife ’11 met dezelfde applicaties maar dan beter. De presentatie was zeer uitgebreid en leek op enig moment meer op een workshop. De nieuwe versies van iPhoto, iMovie en Garageband kwam aan bod tijdens het event maar het is onduidelijk of de iWeb applicatie voor de Mac ook een upgrade krijgt.

iPhoto’ 11 krijgt facebook integratie, verbeterde manier om foto’s te mailen, fullscreen mode, slideshows met thema’s en nieuwe manier om fotoalbums en kaarten te ontwerpen.

iMovie’ 11 krijgt een verbeterde manier om audio te monteren en de levels aan te passen, nieuwe audio effecten, verbeterde video effecten, nieuwe thema’s en gebruik van templates via een storyboard voor trailers die eenvoudig te wijzigen zijn en er erg goed uitzien.

Garageband’ 11 heeft nieuwe functies zoals Flex Time, Groove Matching en interactieve lessen om gitaar te leren spelen of piano. Met Groove Matching kan je instrumenten gelijk leggen zodat ze beter in een muziek stuk passen. Flex Time is een nieuwe optie om samples te versnellen of te vertragen en op die manier passend te maken.

De nieuwe functies van iweb zijn niet aan bod gekomen tijdens het Back to the Mac event. De iWeb pagina op de Apple website heeft nog geen update gekregen en het is op dit moment onduidelijk wat de nieuwe functies van iWeb zijn.

iLife ’11 wordt gratis geleverd bij elke nieuwe Mac maar is ook als upgrade vanaf vandaag te koop voor € 49