Gratis Sophos Anti-Virus Home Editie software voor de Mac

Wij vinden een virus scanner voor de Mac onzin en hebben sinds 1984 op onze Mac’s nog nooit last gehad van virussen. Er zijn wel Trojaanse paarden, wormen en spyware voor de Mac waar je, je zorgen over zou moeten maken. In de onderstaande video kan je zien hoe eenvoudig je die kan binnenhalen op een Mac:

De video is gemaakt door Sophos en laat zien hoe eenvoudig je Mac via internet geïnfecteerd kan raken. Vandaag lanceerde Sophos een gratis Anti-Virus Home Editie voor de Mac. Sophos Anti-Virus Home Edition for Mac zorgt voor automatische detectie tegen bestaande en nieuwe virussen en malware.

Sophos geeft wel aan dat Mac’s weinig last hebben van malware attacks maar dat het geen kwaad kan om je Mac te beschermen. Veel bedrijven doen het inmiddels wel maar particulieren niet volgens Sophos. De gratis software van Sophos beschermt je Mac tegen virussen, wormen, spyware en trojaanse paarden.

Wil je gebruik maken van gratis industriële beveiliging op je Mac download dan de gratis software van Sophos. Heb je ook niet meer het gevoel dat iemand in China met je meekijkt als je gaat telebankieren of dat je iTunes account gegevens worden gekopieerd. Voorkomen is beter dan genezen…..

De software draait op alle Mac’s met een Intel of PowerPC processor met minimaal 256 MB geheugen, 150 MB beschikbare schijfruimte, Mac OS X 10.4 (Tiger), 10.5 (Leopard) of 10.6 (Snow Leopard) en is geschikt voor de iMac, MacBook, MacBook Pro en de (nieuwe) MacBook Air.