Find my Mac verwijzing gevonden in OS X 10.7 Lion

In de beta versie van OS X 10.7 Lion die eerder deze week is vrijgegeven aan Mac-developers zit een verwijzing naar Find my Mac. Eigenaren van een iPhone of een iPad kennen deze gratis service al, waarmee het mogelijk is om bij verlies of diefstal eenvoudig je iDevice te traceren.Veel functies die je nu al op de iPad aantreft zal je deze zomer ook aantreffen in OS X 10.7 Lion, Find my Mac is daar een van.

Via de service kan je niet alleen op afstand je MacBook Pro/Air traceren maar ook vergrendelen tegen oneigenlijk gebruik of mogelijk het gehele systeem op afstand wissen. In de systeembestanden van OS X 10.7 zijn verwijzingen aangetroffen naar de Find my Mac service die niet in de ontwikkelaars versie zit maar waaruit je wel kan opmaken dat Apple intern deze functie al aan het testen is.

Voordat Find my iPhone is vrijgegeven als gratis service voor de iPhone en de iPad zijn er in 2009 ook al verwijzingen gevonden naar de service in de beta versie van iOS 3. Het duurde uiteindelijk tot november 2010 voordat de Find my iPhone service gratis beschikbaar was in iOS 4.2.

De Find my Mac service is voor alle portable Mac gebruikers een essentiële toevoeging want naast iPhones blijken MacBooks ook erg in trek bij boefjes. Om die exact te traceren zal iets lastiger worden want MacBooks hebben geen GPS functie maar via een (WiFi) netwerk verbinding is het ook mogelijk net als op de WiFi-only iPad. FindmyMac bestaat al als gratis PHP script maar die software ontwikkelaar kan alvast op zoek gaan naar een andere naam.

Bron: 9 t0 5 Mac