Facebook CEO plakt zijn FaceTime camera af tegen pottenkijkers

Eerder dit jaar verscheen er een bericht dat Facebook CEO Mark Zuckerberg al meer dan 16 miljoen dollar heeft uitgegeven voor zijn beveiliging tegen specifieke dreigingen van Facebook gebruikers en andere bronnen. Thuis heeft Zuckerberg 16 bodyguards om hem te beveiligen en gisteren heeft hij een van zijn beveiligingsmaatregelen per ongeluk openbaar gemaakt.
webcam
Gisteren plaatste Zuckerberg de bovenstaande foto op Facebook om het feit te vieren dat Instagram inmiddels 500 miljoen gebruikers heeft. Op de foto is ook zijn MacBook Pro te zien en wat opvalt is dat de webcam en de microfoon zijn afgeplakt met een stukje tape. Het is een goedkope maatregel om de privacy van een van de machtigste figuren in de technologie en sociale media sector te waarborgen.

Het idee om je webcam af te plakken is overigens afkomstig van de Amerikaanse geheime dienst maar inmiddels ook al weer achterhaald omdat de webcam op een MacBook alleen werkt als het lichtje brand. Volgens Apple kan je de iSight (FaceTime) camera van Macs na 2008 niet meer hacken omdat de LED direct in contact staat met de voeding van de iSight of FaceTime camera. Als de LED uit is, is de camera ook uit.