Een Lion Recovery Disk Assistant van Apple zelf

Nadat bijna elk Apple blog instructies heeft geschreven hoe je zelf een recovery USB disk kan maken voor OS X Lion en er inmiddels al een programma is om dat simpel te doen heeft Apple ook het licht gezien en zelf een programma gelanceerd waarmee je hetzelfde kan als met de Lion Disk Maker. Bij Apple heet het de Lion Recovery Disk Assistant en via deze link kan je het downloaden.

Om de disk te maken heb je een Mac nodig met OS X Lion en de herstel partitie van 650MB plus een USB stick of harddisk met ten minste 1GB aan schijfruimte. De overige gigabytes aan data zal je alsnog moeten downloaden als er een keer iets echt mis gaat. Lion Disk Maker is overigens handiger dan de officiële Lion Recovery Disk Assistant van Apple als je een Mac hebt gekocht waarop Lion standaard is geïnstalleerd. Je kan de USB recovery drive alleen gebruiken met de Mac waarmee je de USB opstartschijf hebt gemaakt. Als je een update hebt gedaan van Snow Leopard naar Lion is het geen probleem.

Nu nog een optie om de Lion recovery partitie van 650MB te wissen op een Mac en dan zijn wij helemaal gelukkig. Bij problemen opstarten vanaf een USB stick van een paar euro is een stuk goedkoper dan 650MB recovery ruimte te parkeren op een flash drive of harddisk die je waarschijnlijk nooit nodig zal hebben. Mocht het ooit gebeuren dan heb je altijd nog de USB stick in de la liggen om je Mac te reanimeren.