Dom is niet dom en weet boefje van zijn MacBook in Iran te traceren

Dom Deltorto was onlangs nog eigenaar van een MacBook en een iPad maar die zijn na een inbraak uit zijn appartement in Londen gestolen. Na aangifte herinnerde hij zich dat hij ooit de Hidden App had geïnstalleerd op zijn MacBook. Voordeel van deze app is dat je ook de boefjes van je MacBook kan observeren via de iSight camera en hun locatie kunt peilen. Het duurde uiteindelijk een maand totdat zijn MacBook weer verbinding maakte met het internet alleen bleek dat zijn MacBook nu in Iran is.

1

De foto’s die hij in Londen maakt van de nietsvermoedende nieuwe onwettige eigenaar heeft hij op Tumblr gezet. Via de link  Dom’s laptop is in Iran kan je de updates van Dom volgen. De website is vermoedelijk vanwege de grote media aandacht op dit moment voorzien van een wachtwoord. Waarom dat is weten we niet maar wellicht heeft het te maken met de privacy  van de onderstaande mevrouw in Iran die de MacBook nietsvermoedend voor een prikkie op een straathoek heeft gekocht.

Update: Dom laat via zijn blog weten dat de mevrouw op de onderstaande foto de MacBook cadeau heeft gekregen en er zelf weinig aan kan doen. Ze heeft laten weten dat de MacBook van Dom  terug naar Engeland komt.

iranMacBook