Apple gaat mysterieus product produceren van carbon fiber

In november 2010 dook er al een gerucht op waaruit bleek dat Apple plannen heeft om een iPad te produceren met een behuizing van carbon fiber maar ook de unibody behuizing van de MacBook Air zou snel worden geproduceerd van carbon fiber waardoor de MacBook Air echt superlicht zou worden. Geruchten die tot nu niet zijn uitgekomen. Opvallend is wel dat Apple in 2011 Kevin Kenney in dienst nam als Senior Composites Engineer. Kevin bouwde 14 jaar fietsen van Carbon Fiber en was CEO van Kestral Bicycles. De kennis van Kevin kan Apple goed gebruiken voor de productie van nieuwe lichtgewicht hardware. De verwachting was dat de iPad 2 een behuizing zou krijgen van Carbon Fiber maar die veronderstelling was wat prematuur. Het Carbon Fiber gerucht is na de release van de iPad 2 ook geassocieerd met de behuizing voor de iPad mini.

 Het gerucht dook gisteren opnieuw op en ditmaal in de vorm van een mysterieus product wat deels is gemaakt van carbon fiber. Volgens de doorgaans goede bronnen van het Japanse blog Macotakara heeft Apple grote orders geplaatst voor de productie van een nieuw product waar carbon fiber in verwerkt is. Wat het product is blijft nog even onduidelijk maar het zal lichtgewicht, sterk en zeer duurzaam zijn door het nieuwe materiaal.

De hoeveelheden grondstoffen die Apple heeft besteld zijn niet voor een prototype, de productie van de nieuwe of vernieuwde hardware zal op grote schaal plaatsvinden volgens de bronnen uit Azië. Het is heel goed mogelijk dat de carbon fiber voor een bestaand Apple product besteld is. De iPad 4 zou zich daar prima voor lenen maar ook een MacBook die zeer duurzaam moet zijn voor bijvoorbeeld het onderwijs.

Apple zou dit jaar een aantal baanbrekende producten gaan lanceren. Wat we nog verwachten is een iPad mini, een 13-inch MacBook Pro en de verbeterde versie van de iPad 3. In totaal 3 producten die zich uitstekend lenen voor een behuizing van carbon fiber. De nieuwe iMac zou het overigens ook goed doen met een behuizing van carbon fiber.

Tim Cook liet eerder dit jaar weten dat Apple dit jaar een aantal dingen gaat introduceren die Apple fans te gek zullen vinden. De iPhone 5 is daar één van en de iPad mini die volgende maand verschijnt ook maar Cook gaf ook aan dat Apple het verrassingseffect tijdens een keynote opnieuw wil introduceren. Tot nu toe is dat nog niet gelukt dus wellicht begin oktober tijdens het Special Event voor de iPad mini en de ………