Accu problemen van Mountain Lion worden (binnenkort) opgelost met OS X 10.8.1 update

De volgende update van OS X Mountain Lion, versie 10.8.1 waarmee software ontwikkelaars op dit moment al kunnen spelen brengt verbeteringen met betrekking tot de accuduur. Veel eigenaren van een MacBook Air of Pro klagen sinds de update naar Mountain Lion over een verminderde accuduur. Na de update naar OS X 10.8 daalt de accuduur bij veel eigenaren van portable macs tot 50% van de oorspronkelijke capaciteit maar er zijn ook gebruikers die meer geluk hebben want daar daalt de accuduur maar met zo’n één tot twee uur. Naast accu problemen is er ook een kleinere groep die problemen heeft met fan noise na de update.

 Een software ontwikkelaar die OS X 10.8.1 uitgbreid heeft kunnen testen merkt op dat de (beta) update de problemen met de verminderde accuduur bij hem heeft opgelost. Voor de update kon hij nog maar 4 uur en 5 minuten werken met zijn MacBook en na het installeren van de beta versie van OS X 10.8.1 gaat de accu in zijn MacBook meer dan 8 uur mee.
Binnenkort dus ook voor de massa via de update service van de Mac App Store, OS X 10.8.1 met een fix voor de verminderde accuduur.