A9X chip in de iPad Pro verslaat in benchmark Broadwell-Y Core M processor uit 12-inch MacBook

AnandTech publiceerde vandaag een uitgebreide review over de iPad Pro inclusief een vergelijking qua performance met andere Apple hardware. Interessant omdat uit die benchmark blijkt dat de dual-core A9X chip in de iPad Pro soms betere prestaties neerzet dan de Intel Core M processor in een 12-inch MacBook.

De iPad Pro wint 50% van alle benchmarks in de vergelijking met een 14nm Broadwell-Y Core M processor die je nu in de 12-inch Retina MacBook aantreft. Het ligt trouwens voor de hand dat Apple die later dit jaar gaat vervangen door een nieuwe Intel Core M processor. Overigens moet je ook niet vreemd opkijken als Apple de MacBook ineens gaat voorzien van een A10X processor.

Qua algehele performance wint de iPad Pro het niet van de 12-inch MacBook maar het laat wel zien hoe krachtig de nieuwe iPad van Apple is.

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo voorspelde overigens vorig jaar al dat Apple binnen twee jaar Macs met een ARM-processor zou gaan produceren en als je naar de benchmarks van de iPad Pro kijkt past zo’n processor prima in Apple’s nieuwe 12-inch MacBook.

Het is niet voor het eerst dat Apple overstapt op een nieuwe processor platform. In 2006 verliep de overgang van het PowerPC-tijdperk naar Intel vrijwel vlekkeloos. De overstap naar het ARM-tijdperk lijkt nabij.
MacBook-review