12-inch MacBook krijgt update die Apple een jaar geleden al had moeten toepassen

Apple heeft vanmiddag de 12-inch Macbook een update gegeven in de vorm van een Skylake processor van Intel, de flash opslag en het RAM geheugen zijn sneller, we zien een verbeterde Intel HD Graphics 515 grafische processor, de accu gaat een uur langer mee en de MacBook is nu ook in de kleur roségoud verkrijgbaar.
mb
Het nieuwe ultradunne 12-inch MacBook heeft vooral onder de motorkap vernieuwingen. Qua design heeft het dezelfde afmetingen als zijn voorganger en er zitten geen bewegende onderdelen zoals een ventilator in.
1
Meest vernieuwend is de zesde generatie Skylake dual-core Intel Core M processor. Het instapmodel heeft een m3 processor met snelheid van 1,1GHz en een Turbo Boost tot 2,2 GHz en het duurdere model is voorzien van een 1,2‑GHz dual‑core Intel Core m5-processor met een Turbo Boost tot 2,7 GHz. Er is ook nog een versie te koop met een 1,3‑GHz dual‑core Intel Core m7-processor met een Turbo Boost tot 3,1 GHz.
12 inch Macbook
Samen met een nieuwe processor, 25% snellere grafische processor, het flash geheugen en de verbeterde 8GB RAM is de 12-inch MacBook weer een stuk sneller dan zijn voorganger die qua performance vergelijkbaar is met een high-end MacBook Air uit 2011.
Nu we het toch over de MacBook Air hebben…. die kreeg vandaag ook een minuscule update. De 13-inch versie krijgt nu standaard 8GB RAM voor hetzelfde geld.
roze macbook
In onze review over de eerste 12-inch MacBook misten we toch wel een beetje een usb-poort. Die had Apple makkelijk aan de rechterkant kunnen plaatsen. Nu heb je nog steeds allemaal USB-C adapters nodig om randapparatuur aan te sluiten. Dat is wel een minpuntje.

De 12-inch Macbook is te koop vanaf €1449 en voor de versie met een 1,2‑GHz dual‑core Intel Core m5-processor betaal je €1799. We zijn benieuwd naar de benchmarks deze week.
12 inch MacBook