11% van de mensen die een iPad gaat kopen, koopt hem in februari

Amerikaanse analisten zijn gek op lijstjes en onderzoeken. Uit een onderzoek van de NPD Group blijkt dat 11% van de consumenten die een iPad gaat kopen wacht met de aankoop tot februari 2011. Apple heet het afgelopen kwartaal 4.19 miljoen iPads verkocht. De komende maand zal Apple een record aantal Mac’s, iPads, iPods en iPads verkopen vanwege de feestdagen.

Uit het onderzoek van de NPD Group blijkt ook dat consumenten die de iPad twee maanden of korter in bezit hebben, hem gemiddeld zo’n 15 uur per week gebruiken. Naarmate de iPad langer in gebruik is stijgt ook het gebruik per week naar 18 uur.

58% van de ondervraagden van het NPD onderzoek zijn in het bezit van een Wi-Fi-only iPad en de resterende 42% gebruikt een iPad 3G. 37% van de consumenten gebruikt de iPad ook onderweg en neemt hem mee op vakantie. 21% gebruikt de iPad voor werk en 7% gebruikt de iPad op weg naar het werk in het openbaar vervoer.

Uit het onderzoek blijkt dat 86% van de Mac gebruikers in het bezit is van twee of meer computers. 65% van de windows gebruikers heeft twee of meer Windows PC’s in huis. 97% van alle huishoudens in de VS heeft een Windows PC in huis dus de meeste Mac gebruikers zullen naast de Mac ook gebruik maken van een PC.