Woensdag 9 februari introductie nieuwe MacBook Pro’s en vanaf 11 maart verkrijgbaar?

Sinds eind januari is de voorraad 15 en 17 inch MacBook Pro’s aan het opraken en de levertijd van de 17 inch MacBook Pro bij webwinkel Amazon is opgelopen tot 1-2 maanden. Bij winkelketen Best Buy raakt de voorraad ook op. Een eerste indicatie dat Apple geen MacBook Pro’s meer verscheept naar leveranciers.

Inmiddels blijkt dat er bij meerdere leveranciers in de Verenigde Staten bijna geen MacBook Pro meer te krijgen is. Alleen de 13 inch MacBook Pro is nog normaal verkrijgbaar. Volgens een gerucht gaat Apple op woensdag 9 februari de nieuwe MacBook Pro’s lanceren. De website Macotakarta weet ook te melden dat de MacBook Pro voorraad in Japan aan het opraken is. Er is een wachttijd van 2 tot 3 weken voordat de MacBook Pro weer verkrijgbaar is.

In een uitgelekte inventarislijst van het Amerikaanse Best Buy zijn ook verwijzingen gevonden naar de nieuwe MacBook Pro’s. Het instapmodel gaat $1199 kosten en die prijs ligt gelijk aan de huidige 13 inch MacBook Pro. In de inventarislijst staat dat de nieuwe MacBook Pro’s vanaf 11 maart bij Best Buy te koop zijn en dat is een vrijdag, de ideale dag om de verkoop van de nieuwe MacBook Pro’s te beginnen.

De MacBook Pro is aan een update toe want de huidige Pro’s stammen uit april 2010. Vorige week verschenen er berichten dat de nieuwe MacBook Pro’s mogelijk vertraging oplopen door een hardwarefout in de de volgende generatie Intel Core processors, de Sandy Bridge-chipsets.