Werkgevers kunnen veel geld besparen als ze werknemers op een MacBook Pro of iMac laten werken

Uit berekeningen van AOS Studley blijkt dat werkgevers in Nederland jaarlijks gemiddeld 2629 euro per werknemer betalen aan kantoor ICT. In België ligt dat bedrag op 2966 euro per werknemer maar in Noorwegen (3696 euro) en Zwitserland met 3541 euro zijn de kosten per medewerker nog hoger. De ICT-kosten worden berekend inclusief de kosten voor het gebruik van een pc (notebook), printer, internetverbinding en de hulpdiensten van de helpdesk. Specifieke bedrijfssoftwarepakketten of hulp van externe dienstverleners zijn niet meegerekend.

Uit de OCI (Occupier Cost Index) berekening van AOS Studley blijkt dat Nederland op de achtste plaats in de Europese ranglijst van ICT-kosten per werknemer staat. De 2629 euro per werknemer ligt 391 euro boven het EU-gemiddelde van 2238 euro. Voor dat geld kan je per werknemer toch wel een aardige MacBook Pro, Air  of iMac kopen. Dan kan je ook meteen beginnen met het ontmantelen van de helpdesk en daarbij gaat een Mac ook nog eens 3 jaar probleemloos mee als je werkgever hem koopt via Dixons.

De landen met het laagste ICT-budget per werknemer zijn Turkije € 898, Roemenië € 1007, Polen € 1111 en Litouwen € 1135.

mac