Ultradun 15 inch MacBook Pro met Retina display is bijna klaar

Dat er binnenkort een geheel nieuwe 15 inch MacBook Pro op de markt komt met een display met een super hoge resolutie is geen verassing meer maar dat de 15 inch Pro vrijwel identiek is aan de MacBook Air blijkt toch niet te kloppen. Insiders die een prototype hebben gezien van de nieuwe 15 inch Pro beschrijven het als een dunnere versie van de van de huidige MacBook Pro met het design wat afkomstig is uit 2008.

Vandaag dook er ook een GeekBench score op van een tot nu toe onbekende MacBook Pro met een GeekBench score van 12252. Ter vergelijking de huidige 15 inch MacBook Pro heeft een score van 10,500. Het gaat om de MacBookPro9,1 met een 2.7 GHz Ivy Bridge quad-core processor met 8GB RAM die getest is met OS X Mountain Lion. Het kan een fake score zijn maar in het verleden zijn er wel vaker  unreleased Macs opgedoken via GeekBench scores. Als de score echt is dan is de nieuwe MacBook Pro met de Ivy Bridge quad-core processor zo’n 17% sneller dan zijn voorganger.

De 15 inch MacBook Pro is deze zomer te koop en naast het utradunne design is de Pro ook voorzien van een Retina display en USB 3 met een overdracht van 5Gbit/s per seconde wat 10 maal sneller is dan USB 2.0. Overigens is USB 3 wel 50% minder snel dan Thunderbolt (10Gbit/s per seconde).