Review: Booq Viper sleeve voor de 13 inch MacBook Air of 13 inch Retina MacBook Pro

Voor de 11 inch MacBook Air maakte we vorig jaar een mini review van de Booq Viper Hardcase. Een prachtige en zeer degelijke case maar met een nadeel: de ritsen kunnen krassen op de MacBook Air veroorzaken als je de Air niet goed in de case stopt en de dikte van de case is ook niet echt handig. Het lijkt wel of ze Booq onze review hebben gelezen want inmiddels is er de Booq Viper sleeve die dat probleem niet meer heeft en deze sleeve is voorzien van een slim sluitingssysteem zonder ritsen. Via laptopverpakking.nl kwamen we op de pagina van het huidige assortiment van Booq terecht en daar troffen we de opvolger van de Viper Hardcase aan de Booq Viper sleeve voor de 13 inch MacBook Air die ook geschikt is voor de 13 inch Retina MacBook Pro.

1

De Viper sleeve zit verpakt in plastic folie en op de case zit met zwart elastiek een beschrijving van karton. De sleeve is voorgevormd van hard kunststof  materiaal. De buitenkant van de sleeve is gemaakt van 100% jute wat samen met de voorgevormde harde behuizing goed in staat is om klappen en stoten op te vangen. Het design van de sleeve is eenvoudig en zo gemaakt dat je, je MacBook Pr of Air snel uit de sleeve kan halen.

2

Op de sleeve zitten aan elke buitenkant 3 ribbels die klappen moeten opvangen en extra bescherming bieden. De ribbels maken de case met zijn 3 cm dikte wel iets dikker dan andere sleeves maar dit is niet hinderlijk.

3

Het niet glimmende jute materiaal heeft een goede dichtheid en voelt glad aan. De sleeve is voorzien van het Booq label wat gemaakt is van zeem met het Booq logo van plastic.

4

De randen van de Viper sleeve zijn van plastic. Dit is vermoedelijk ook het materiaal waar de gehele voorgevormde harde gegoten binnenkant van de Viper sleeve van is gemaakt.

5

De Booq Viper sleeve sluit met 8 magneetjes, daar merk je vrij weinig van en het werkt zeer eenvoudig. Geen gepruts met ritsen meer maar nadeel is dan wel dat je de case niet op zijn kop kan houden omdat je MacBook dan uit de case kan glijden. Het interieur van de sleeve is gemaakt van rood nylon die voorkomt dat er krassen op je MacBook Air of Pro komen. Wat ons betreft had er nog wel een dun gewatteerd (gevoerd) laagje onder het nylon mogen zitten. Bij Booq hebben ze daar vast wel over nagedacht en het zal er niet voor niets niet in zitten. De case zal vermoedelijk al voldoende bescherming bieden.

6

De bovenkant van de Viper sleeve doet je denken aan een schelp. Het middelste gedeelte blijft altijd open staan omdat de sleeve is voorgevormd en heeft ook de functie om je MacBook snel uit de sleeve te kunnen halen.

7

De lichtgewicht sleeve past eenvoudig in een tas en biedt extra bescherming voor je MacBook Air of Pro. Je kan de sleeve ook in je tas laten zitten omdat je dankzij de handige magneetsluitingen je MacBook meteen binnen handbereik hebt. Als je een open tas gebruikt moet je wel rekening houden dat het middelste gedeelte van de sleeve altijd open blijft staan.

8

We merkten tijdens het maken van de review dat onze 13 inch Retina MacBook Pro wel heel makkelijk in de Viper sleeve past. De sleeve is niet op maat gesneden waardoor een 13 inch Retina MacBook Pro maar zeker ook de kleinere 13 inch MacBook Air tijdens vervoer (in een tas) zal rammelen en schuiven in de Viper sleeve. Dit is toch wel een aanzienlijke omissie. Je moet er als consument vanuit kunnen gaan dat je MacBook stabiel in een sleeve zit en dat is bij de Booq Viper sleeve helaas niet het geval.

We hebben de zwarte versie getest maar de sleeve is ook verkrijgbaar in een zandkleur en in het paars. De Booq Viper Sleeve voor de 13″ Macbook Air en de 13″ Retina MacBook Pro kost € 59,96 en is te bestellen via Laptopverpakking.nl Via deze pagina kan je het volledige Booq assortiment aanschouwen en tref je ook Booq sleeves en cases aan voor de 11, 13 en 15 inch MacBooks.