Review: Bluelounge – Bonobo Series Laptop Tote

De BlueLounge Laptop Tote is niet alleen ontworpen om een MacBook Pro of Air in te vervoeren maar hij is ook zeer geschikt om al je dagelijkse elektronica, boeken, papieren, pasjes, sleutels van A naar B te vervoeren. Kortom alles wat je als student, reiziger, forens, blogger meeneemt als je op pad gaat. De  Bluelounge Bonobo Tote is daarbij ook een ecologisch product want de tas is gemaakt van 100% gerecyclede PET (polyethyleentereftalaat) flessen. De flessen worden schoongemaakt en daarna gaan ze in een versnipperaar die er vlokken van maakt. Van de vlokken worden polymeerkorrels gemaakt die tijdens een speciaal smeltproces gesmolten worden om er een bundel garen van te maken. Van die garenbundels worden na afkoeling BlueLounge producten gemaakt zoals de Bonobo Series Laptop Tote. De gebruikte vezel is zeer sterk en ziet eruit als nylon en heeft een gelijkwaardige sterkte en is ook waterafstotend.

Na aankoop ontvang je de tas verpakt in plastic, voorzien van 2 labels. Op het groene label de beschrijving dat de Bonobo Series Laptop Tote gemaakt is van 100% gerecycled materiaal en op het zwarte label een korte beschrijving van de locaties van de  zakken. Op het label staat dat de Tote gemaakt is voor de 13″ MacBook Pro maar onze 13 inch Air past er ook prima in. Voor een 15 of 17 inch MacBook Pro is er ook een grote variant van de Tote te koop. De tas is ideaal voor woon-werkverkeer omdat de Laptop Tote optimale bescherming biedt voor al je gadgets. Hollandse mobiliteit zie je vaak in een rugzak. Probleem is dat je elektronica onderweg lastig bereikbaar is. De Tote heeft een aantal slimme zakken en compartimenten die snel bereikbaar zijn en daardoor is hij zeer geschikt voor het vervoer van een MacBook, iPhone, iPad, een stapeltje A4’tjes, boeken, tijdschriften en al je dagelijkse “tools” die de tocht naar je werk en het werken veraangenamen.

Aan de voorkant van de Tote hangt een aluminium carabiner waar je een waterfles aan kan hangen of de koptelefoon van je iPod of iPhone. Als je er niets mee doet dan kan je de carabiner ook verwijderen en iets anders aan de tas hangen.

De Laptop Tote is op twee manieren te dragen. Aan de tas zitten twee handvatten en met de bijgeleverde schouderband kan je de Tote ook over je schouder hangen. De Schouderband is afneembaar en de draaglussen aan de tas zijn deels voorgevormd en ergonomisch gemaakt. Als je een keer spullen moet vervoeren die zwaar zijn dan zitten er niet meteen striemen in je hand. Het draagcomfort is goed en de lengte van de schouderband is eenvoudig aan te passen. De (versterkte) onderkant van de tas is gemaakt van PU (polyurethaan) wat zorgt voor een extra versteviging van de tas.

Aan de voorkant van de Tote zit een verborgen compartiment wat toegankelijk is via een rits. Aan de voor en achterkant ook uitsparingen die je niet kan afsluiten met een rits maar daardoor wel snel toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld accessoires.

Het binnenwerk van de Tote is degelijk afgewerkt en het vak waar je de MacBook Air of Pro in kan stoppen is gemaakt van zacht neopreen wat afsluitbaar is met een band die voorzien is van klittenband. In de Tote ook een zakje die voorzien is van een rits waar je persoonlijke dingen in kan stoppen zoals toegangspasjes, paspoort of rijbewijs. Het hangertje van de rits en de rits zelf kunnen niet in contact komen met het compartiment waar de MacBook in zit en de hanger van de rits is voorzien van rubber om beschadiging van andere spullen te voorkomen. In de tas zit verder nog voldoende ruimte om andere spullen mee te nemen. De Tote is te openen en afsluitbaar via een rits met twee hangertjes. De hangertjes zijn van rubber en voorzien van het BlueLounge logo.

 

 

BlueLounge heeft een goede en degelijke tas ontworpen waar je al je dagelijkse gadgets in kan vervoeren. De basis is een ruime tas met een compartiment van neopreen om je MacBook Pro of Air in te stoppen. Daaromheen heb je 4 zakken (1 intern met rits) , waarvan 2 afsluitbaar met een rits om spullen op te bergen. Groot voordeel is dat je eigenlijk al je spullen in de tas kan stoppen en dat ze eenvoudig bereikbaar blijven. Met de Tote is het niet meer nodig om eerst een zoektocht te houden om een pasje te pakken of je iPhone op  te nemen.

De Bluelounge, Bonobo Series Laptop Tote is te koop vanaf € 129,95 via: Laptopverpakking.nl

Met dank aan 2moso voor het review exemplaar. 2moso is leverancier van de meest innovatieve, exclusieve accessoires voor mobiele elektronica in de Benelux.