Obama gebruikt presidentieel MacBook Pro

Barack Obama heeft voor de lancering van de nieuwe website HealthCare.gov een video laten maken. Amerikanen kunnen via de website zien hoe de hervorming van de ziektekosten in zijn werk gaat. Om mensen te overtuigen dat de nieuwe wet eenvoudig in zijn werk gaat laat Obama op een MacBook Pro met presidentieel zegel zien hoe dat werkt.

Vrijwel direct na de installatie van Obama in het Witte Huis hebben de campagne medewerkers ervoor gezorgd dat de “Bush” PC’s met gedateerde Microsoft software vervangen werden voor MacBook Pro’s.¬†Tijdens publieke toespraken hangt Obama echter liever de digibeet uit en sprak hij onlangs tijdens een toespraak op de Hampton University nog zijn afschuw uit over het gebruik van o.a. iPads en iPads.

“With iPods and iPads, and Xboxes and PlayStations — none of which I know how to work — information becomes a distraction, a diversion, a form of entertainment, rather than a tool of empowerment, rather than the means of emancipation.”

Zou Obama al weten dat je die stoffige oude boeken op de achtergrond ook als iBook op de iPad kan lezen? Naast al die MacBook Pro’s in het Witte Huis zou een iPad met wat iBooks niet misstaan in the Oval Office.

Bron: Fortune