Nieuw in Mountain Lion: problemen met de accuduur en fan noise

Veel eigenaren van een MacBook Air of Pro klagen na de update naar Mountain Lion over een verminderde accuduur en een kleinere groep heeft problemen met fan noise na de update.

Na de update naar OS X 10.8 daalt de accuduur bij veel eigenaren van portable macs tot 50% van de oorspronkelijke capaciteit maar er zijn ook gebruikers die meer geluk hebben want daar daalt de accuduur maar met zo’n één tot twee uur.

Wat ons opvalt bij een MacBook Air in sleep mode is dat de accu sneller leeg loopt door (vermoedelijk) de nieuwe power nap functie. Normaal na een nachtje sluimeren verliezen we 3% accu capaciteit en met de nieuwe powernap functie is dat gemiddeld zo’n 9%.

Tijdens deze sluimermode kan een hiervoor geschikte Mac nu ook berichten ophalen of kijken of er iCloud-updates zijn. Via Systeemvoorkeuren, Energiestand is de Power Nap functie ook uit te schakelen op daarvoor geschikte Macs.

Naast de problemen met de accuduur zijn er ook gebruikers die klagen over fan noise. De ventilator van portable en desktop Macs blijft na de upgrade naar Mountain Lion continue aan staan. Dit is met name voor MacBook Air en Pro gebruikers ook een aanslag op de accuduur. Wij hebben dit ook ondervonden en bij ons bleek dat Photoshop de boosdoener was.

Apple is inmiddels op de hoogte van de problemen en komt hopelijk snel met een oplossing.