Nieuw design Apple website is knipoog naar Liquidmetal tijdperk

Gisteren wijzigde Apple het design van de website, wat opvalt is dat de traditionele zilveren taakbalk donkerder van kleur is geworden. De wijziging van de kleur van de taakbalk was inspiratie voor een geheel nieuw gerucht want een forumlid van MacRumors denkt dat Apple dat wel eens gedaan zou kunnen hebben omdat de volgende generatie MacBooks van Liquidmetal gemaakt worden. Liquidmetal is donkerder van kleur en het materiaal is zeer geschikt voor de doorlaatbaarheid van radiosignalen zoals WiFi en GSM signalen.

Apple heeft vorig jaar wereldwijd de exclusieve rechten weten te bemachtigen om liquidmetal voor Apple producten te gebruiken. Liquidmetal is sterker dan aluminium en titanium en kras en corrosiebestendig. Het materiaal is populair als basis voor medische producten maar ook de Amerikaanse defensie gebruikt het.

Liquidmetal als behuizing voor de volgende generatie MacBook Pro’s en Air lijkt een logische stap gezien de geschiedenis van het gebruik van metaalsoorten voor MacBooks. Apple maakt al langer gebruik van metaalsoorten voor de behuizingen van de Ti / Power en MacBooks. In 2001 introduceerde Apple de PowerBook G4 met als bijnaam de TiBook omdat de behuizing van titanium was gemaakt. Dat materiaal was vrij kostbaar en Apple ging al gauw gebruik maken van aluminium als basis voor de PowerBooks. Sinds de introductie van de unibody MacBooks maakt Apple de behuizing voor de MacBook Pro’s uit één blok aluminium.

Naast een MacBook Air/Pro kunnen wij niet wachten totdat Apple een iPhone van Liquidmetal gaat produceren…

Bron: 9 to 5 Mac