MacBook Pro’s in april met Ivy Bridge CPU’s die pas in juni verkrijgbaar zijn?

De nieuwe MacBook Pro’s die volgens geruchten qua design veel weg hebben van de MacBook Air kunnen we volgens een gerucht op DigiTimes op zijn vroegst in april verwachten. Tijdens de lancering zijn er wereldwijd slechts 900.000 units beschikbaar en in eerste instantie is de MacBook Pro alleen verkrijgbaar in een 13 en 15 inch versie. Een 17 inch MacBook Pro volgt mogelijk later.

Het vreemde aan het bericht is wel dat Intel onlangs bekend heeft gemaakt dat de massaproduktie van de nieuwe Ivy Bridge CPU’s pas in juni van start gaat. Veel copycats uit Azië die de MacBook Air imiteren willen hun ultrabooks ook zo snel mogelijk uitrusten met deze nieuwe chipset maar hebben van Intel te horen gekregen dat, dat voorlopig nog niet gaat lukken.

Het is heel goed mogelijk dat Apple een deal heeft gemaakt met Intel zodat de MacBook Pro’s als eerste worden uitgerust met de nieuwe Ivy Bridge CPU’s. Dat gebeurde onlangs ook met  Intel ‘Light Peak’ wat Apple als eerste fabrikant kon toepassen in hardware onder de naam Thunderbolt.