MacBook Pro Liquid Metal mockup

Na de mockups van de iPhone nano die eerder deze week massaal verschenen dan nu de eerste mockup van de MacBook Pro gemaakt door Dario Crisafulli uit Italië. De body is van Liquid Metal wat Apple volgens geruchten gaat gebruiken in plaats van aluminium. Liquidmetal is sterker dan aluminium en titanium en kras en corrosiebestendig. Liquidmetal is donkerder van kleur en het materiaal is zeer geschikt voor de doorlaatbaarheid van radiosignalen zoals WiFi en GSM signalen.

De inspiratie haalde Dario uit een advertentie van Intel die gisteren verscheen. Op de afbeelding is een computer te zien die lijkt op een MacBook Pro.

Eerder wijzigde Apple het design van de website, wat opvalt is dat de traditionele zilveren taakbalk donkerder van kleur is geworden. De wijziging van de kleur van de taakbalk was inspiratie voor een geheel nieuw gerucht want een forumlid van MacRumors denkt dat Apple dat wel eens gedaan zou kunnen hebben omdat de volgende generatie MacBooks van Liquidmetal gemaakt worden.

Volgens geruchten zijn de nieuwe MacBook Pro’s vanaf begin maart te koop. Gisteren belden wij een rondje langs de velden langs 10 Nederlandse Apple dealers en daaruit blijkt dat in bijna heel Nederland geen MacBook Pro meer te krijgen is. Op de vraag of het verstandig is om er nu een te kopen als we er nog een op de kop zouden kunnen tikken hoorden we dat, dat niet verstandig zou zijn. Nog heel even geduld dus.