Een 15.4 inch Retina MacBook Pro moet je op dit moment even niet kopen

De 15.4 inch MacBook Pro met Retina display die Apple vorig jaar in juni lanceerde heeft nogal last van display problemen. Het LG Retina display met meer dan 5 miljoen pixels heeft last van inbranden (ghosting) maar Apple doet daar vooralsnog weinig aan. De Retina displays die last hebben van het inbranden worden gemaakt door LG.

Ondanks dat de problemen al geruime tijd algemeen bekend zijn hebben sommige MacBook Pro eigenaren al 4 keer hun display laten vervangen. Ze krijgen steeds weer een nieuw LG Retina display in hun MacBook Pro met hetzelfde resultaat, inbranden en ghosting. Volgens Apple is dat normaal bij Retina displays maar Retina displays van Samsung hebben hier geen last van.

Probleem is ook dat er inmiddels twee versies van de MacBook Pro te koop zijn zonder dat de consument dat weet. De meerderheid is voorzien van een “defect” LG display maar er zijn ook 15.4 inch MacBook Pro’s te koop met een Samsung display. Die moet je dus hebben alleen weet je dat bij aankoop niet. Je hebt 50% kans op een MacBook Pro met een goed display. In de Verenigde Staten loopt inmiddels een rechtszaak tegen Apple vanwege het slechte Retina display plus het feit dat Apple consumenten zou moeten informeren over het inbranden van de LG Retina displays.

Naast display problemen klagen 15-inch Retina MacBook Pro eigenaren ook massaal over performance issues, variërend van crashende en vastlopende hardware, accu’s die veel te kort meegaan, ventilatoren die teveel lawaai maken, harde schijven die te snel kapot gaan en zelfs het Retina display van Samsung lijkt inmiddels ook kuren te vertonen.

Uit het bericht op de website 9to5mac blijkt ook dat je de aankoop van een 15-inch Retina MacBook Pro beter even kan uitstellen. Als je er al een hebt kan je via deze tekst in terminal checken of je een LG of Samsung display hebt.

20130320-152354.jpg