Dual-core Ivy bridge processor voor MacBook Pro en MacBook Air in mei beschikbaar

Rond 8 april zullen de eerste Intel processors van de Ivy Bridge generatie op de markt verschijnen. In eerste instantie bij de introductie in april eerst met vier processorkernen maar vanaf 6 mei verschijnen er ook Dual Core chips. Vanaf dat moment kan Apple ook nieuwe modellen van de MacBook Pro en mogelijk ook Air introduceren. Grote vraag blijft natuurlijk of Apple alle MacBook Pro modellen gaat voorzien met vier processorkernen, De huidige 13 inch MacBook Pro werkt met een Core i5 chip en de 15 en 17 inch zijn voorzien van een i7 processor met twee kernen.

De nieuwe Quad Core Ivy Bridge chips zijn een  verdubbeling van de processor kernen en die verbruiken niet alleen meer energie maar produceren waarschijnlijk ook meer warmte. De 13 inch MacBook Pro zal ook voorzien worden van een 35-watt quad-core Core i7 processor.

Volgens geruchten gaat Apple dit jaar de MacBook Pro’s volledig vernieuwen. Het design zou wel eens meer op de MacBook Air kunnen gaan lijken en de superdrive en harddisk maken plaats voor solid-state opslag.