De enige Apple Premium Reseller in Nederland is Dixons

Dixons stuurde vanmorgen een persbericht met nieuws wat voor MobileMac bezoekers geen nieuws meer is. Dat je bij Dixons goed zit als het aankomt op garantie lieten we je al in 2011 weten en onlangs brachten we het nieuws dat Dixons inmiddels maar liefst 3 jaar garantie geeft op Apple producten.

Vanmorgen kwam het officiële persbericht van Dixons over de garantieperiode van 3 jaar met een toelichting van CEO, Steven Bakker:

“Het aanbieden van een driejarige garantie werkt voor iedereen positief. Wij hebben vertrouwen in Apple en durven daarom de kwaliteit van hun producten te garanderen. Daar plukken onze klanten de vruchten van en wij kunnen op onze beurt laten zien dat we daadwerkelijk luisteren naar de vraag van de consument.”

Dixons kiest dus heel bewust voor de driejarige garantie, vanwege de kracht van het merk. De driejarige garantie op Apple-producten past in het gedachtegoed van Dixons, dat – recht tegen de economische stroom in – blijft groeien en verschillende vernieuwingen aan het doorvoeren is. Zo ondergaan de Dixons winkels in hoog tempo een rigoureuze metamorfose om aan de vraag van de moderne consument te blijven voldoen. Bakker:

“Winkelen wordt op die manier beleven. Is een product fysiek niet beschikbaar? Geen probleem: via onze touch screens kan de klant in de winkel direct online bestellen. Met de service, kennis en expertise van onze medewerkers bij de hand. De dag erna kan de klant het product ophalen of juist gratis thuis laten afleveren.”

Terwijl de meeste Apple blogs en websites adviseren (en omdat ze daar geld voor krijgen) om je Mac bij een Apple Premium Reseller te kopen geeft MobileMac al jaren het advies om dat niet te doen. Bij een APR krijg je officieel 1 jaar garantie en willen ze je graag Apple Care verkopen, bij Dixons krijg je de Apple Care cadeau in de vorm van een 3-jarige garantie. Wat ons betreft is Dixons daarmee de enige Apple Premium Reseller in Nederland vanwege de keurige garantieregeling.