Constante problemen bij onze webhost One.com Update: bijna opgelost

Update: met tips van @JeanPaulH van de iPhoneClub hebben we onze website al behoorlijk sneller weten te maken. Het bleek dat er een plugin was die voor enige vertraging zorgde plus 2 ontbrekende afbeeldingen in het WordPress thema dat we gebruiken. De laadtijd van onze website is daarmee al van 30 seconden naar 12 seconden gegaan. Veel dank aan Jean Paul voor de webcare via Twitter!

Update 2: inmiddels lijkt het er op dat alle problemen zijn opgelost. Dank aan iedereen voor de hulp!

Omdat wij niet commercieel werken staat onze website geparkeerd bij One.com. Tot voor kort een prima host voor onze website maar sinds december ondervinden we steeds vaker problemen. Dat is vooral merkbaar aan de pageload (snelheid) waarop de website verschijnt als je de url www.mobilemac.nl opvraagt. Op dit moment, maar eigenlijk al sinds december 2010 duurt dat vaak zo’n 31 seconden. Wij krijgen daar veel klachten over. Of dat te maken heeft met het gestegen aantal dagelijkse bezoekers aan onze website weten we niet maar dat zijn er op een topdag (iPhone lancering) niet meer dan 15.000 en op een normale dag enkele duizenden.

Feit is ook dat een commerciële snelle websites beter ranken dan langzame websites. Ons maakt dat niet veel uit maar google beoordeeld een website ook aan de hand van een pageload ranking factor en feit is ook dat als een website niet binnen 3 seconden zichtbaar is de meeste bezoekers al afhaken. Bij ons duurt dat soms 30 seconden….

Om de problemen op te lossen hebben we regelmatig contact gehad met One.com via mail en live chat sessies. De medewerkers van de helpdesk zijn behulpzaam maar helaas zien we tot nu toe weinig verbetering. We krijgen altijd als reactie dat er momenteel problemen zijn met de server maar dat de server normaal wel snel zou moeten zijn. Probleem is dat de pageload van MobileMac al weken ten opzichte van een andere niet commerciële website er zo uitziet. Wij zijn het groene balkje….

Als geste staat onze website inmiddels geparkeerd op een performance server bij one.com maar een pageload van 30 seconden op een “performance” server is natuurlijk niet wat wij graag zouden willen zien. Afgezien dat het voor bezoekers van onze website vervelend is om zo lang te moeten wachten duurt het updaten van onze website ook veel langer en moeten wij ook soms minuten lang wachten om bijvoorbeeld 3 afbeeldingen te uploaden naar de server van One. Wij hopen dat de problemen snel worden verholpen en tot die tijd excuses voor het ongemak.

Dat meer snelheid mogelijk is zien we aan de pageload van One.com zelf die duurt slechts 3 seconden….