Benchmarks van de Retina MacBook Pro, MacBook Pro & MacBook Air updates

De eerste betrouwbare benchmarks van de Retina MacBook Pro, MacBook Pro en MacBook Air updates zijn verschenen via GeekBench. Grappig detail is wel dat de bestaande MacBook Pro na de update van deze week net iets sneller zijn dan de Retina MacBook Pro.

De 15 inch MacBook Pro is de snelste MacBook Pro ooit. De MacBook Pro update haalt een GeekBench score van 12,303 en de Retina Pro scoort 11,844. Dat lijkt vreemd maar dat is het niet omdat de “gewone” Pro een iets snellere processor heeft dan de Retina Pro.

De nieuwe MacBook Air modellen laten ook een behoorlijk snelheidswinst zien na de update van deze week. Als je een 2011 MacBook Air hebt is het niet de moeite waard om te updaten maar als je in het bezit bent van de eerste generatie Air uit 2010 is het zeker de moeite waard om te updaten.

De sneheidswinst komt vooral door de nieuwe Intel Ivy Bridge processors in de MacBooks maar de nieuwe SSD drives zorgen ook voor een sterk verbeterde performance. Bij de aankoop van een Retina MacBook Pro moet je overigens rekening houden dat het RAM geheugen later niet te upgraden is. Net als bij de MacBook Air zit het geheugen vast gesoldeerd op het moederbord. Standaard zit er in de Retina Pro 8GB Ram geheugen. Updaten naar 16GB kost bij aankoop €200 extra. Daarmee komt de de prijs van de goedkoopste Retina Pro met 16GB RAM toch al bijna op zo’n € 2500 en dat is een hoop geld.