Anti reflectie coating van Retina MacBook Pro’s van juni 2012 tot nu laat los

Een steeds grotere groep eigenaren van een Retina MacBook Pro klaagt over de anti-reflectie coating op hun display wat spontaan loslaat. Om specifiek te zijn MacBook Pro’s die gekocht zijn tussen mid-2012 tot mid-2014, ofterwijl heel veel Retina MacBook Pro’s die verkocht zijn na juni 2012. De oorzaak zoekt men achter de druk van het toetsenbord en het trackpad op het display als het notebook gesloten is, schoonmaak doekjes, schoonmaak middelen, microfiber doekjes en nog veel meer.

Vreemd is wel dat Retina MacBook Pro gebruikers die hun display altijd hebben schoongemaakt volgens de voorschriften van Apple er ook last van hebben. Op de Apple Support Communities zijn meldingen van gebruikers die het display onder garantie of Apple Care hebben laten repareren maar er zijn ook veel gebruikers die melden dat deze schade valt onder cosmetische schade en dat Apple daar geen garantie op geeft. Kortom ellende want reparatie kost al gauw een paar honderd dollar.

Het probleem is niet nieuw en in 2013 ook al gemeld maar de afgelopen weken is dit probleem op de Apple Support Communities en de MacRumors forums maar liefst 100,000 maal bekeken. Alleen al in maart zijn er in de twee communities al 600 reacties geplaatst die betrekking hebben op het probleem. Hieronder één van de voorbeelden die eruit zien alsof er iemand een schot hagel heeft gelost op het display.
hagel